Sektörel

Bosch elektrikli el aletleri servisleri yenileniyor

Bosch tarafından geliştirilen “Bosch Profesyonel Servis” yaklaşımı ile yenilenen servisler müşterilerine hizmette sınır tanımıyor

Bosch Profesyonel Servis (BPS) konsepti, Bosch Elektrikli El Aletleri tarafından Türkiye'de faaliyet gösteren yetkili servislerinin hizmet anlayışını geliştirmek ve kurumsallaşmalarına destek olmak amacıyla 2007 yılında geliştirildi. Bosch Yetkili Servislerinin yapısını geliştirip güçlendirerek mükemmel servis hizmeti vermelerini sağlamayı amaçlayan bu proje ile aynı zamanda tüm servislerin ortak standarda kavuşması hedefleniyor.


Yapılan düzenlemeler sonucunda BPS'ler, bir yandan iç ve dış görünümü, personel yapılanması ile tamamen kurumsal yetkili servisler haline geldiler.


Müşteriye hizmet ulaştırıyor

Hizmet alanları serviste arıza teşhisi, onarım ve bakımla sınırlı kalmayan Bosch Profesyonel Servisler, müşterilere sınırsız hizmet sunuyor. BPS gerektiğinde şantiyelere gidip ürün tanıtımları gerçekleştirerek, müşterilere danışmanlık hizmeti sağlıyor. Ürünlere yerinde müdahalelerde bulunmak ve aksesuar satışı gerçekleştirmek de BPS'lerin hizmet kapsamında yer alıyor.


2010 yılında tüm servislerin değişimi tamamlanmış olacak

2008 yılında ilk Bosch Profesyonel Servis Eskişehir'de açılırken, yoğun talep sonucunda BPS sayısı aynı yıl 13'e yükseldi. 2009 yılı Mart ayı itibarıyla sayısı 47'yi bulan Bosch Yetkili Servisleri'nden 10 tanesinin daha profesyonel hale getirilmesi planlanırken, 2010 yılında tüm servislerin Bosch Yetkili Servis standardına ulaşması hedefleniyor.


Bosch, yetkili servisleri için geliştirdiği bu konsept ile sektördeki ilk kurumsal ve bağımsız servis organizasyonunu kurarak, servislerin piyasadaki rakiplerine oranla avantajlı konuma geçmesini sağlıyor. Diğer yandan, Bosch servis çalışanlarına kendilerini geliştirmeleri için Bosch Eğitim Merkezi'nden sürekli eğitim imkânı sunuyor.