Genel

Bosh, elektrik faturasını yüzde 74 indirdi!

Elektrik ve su tasarrufu amacıyla teknolojisini de buna paralel olarak geliştiren Bosch, daha az enerji sarfeden ürünleriyle tükticilerini de tasarrufa çağırıyor  

Doğal kaynakları koruyan ve sürdürülebilir bir yaşamı destekleyen 'Doğa Dostu Teknoloji' yaklaşımı ile enerji ve su tasarrufunda önemli bir rol üstlenen Bosch, herkesi daha çevreci ürünler kullanmaya çağırıyor. Bosch'un teknoloji ve ürünleri, yüzde 95 geri dönüşümlü malzeme kullanılarak üretiliyor, 15 yıl önceye kıyasla elektrik tüketiminde yüzde 74, su tüketiminde yüzde 66'ya varan tasarruf sağlıyor. Bosch Ev Aletleri Pazarlama Müdürü Neylan Süer, "Hedefimiz yaşanılabilir bir dünya için sadece özel günlerde değil, her an çalışmak ve bunu bir yaşam felsefesi haline getirmiş insan sayısının her geçen gün daha da artmasına katkı sağlamak. Tasarruftan ödün vermeden daha yüksek performans ve daha fazla işlevselliğe sahip ürünler sunma vizyonumuza paralel olarak yürüttüğümüz çevre, eğitim ve sanat odaklı sosyal sorumluluk projelerimizle de toplumumuzu enerji ve su sarfiyatına karşı çıkmaya davet ediyoruz" dedi.

SOĞUTUCU ELEKTRİĞİ EMİYOR
Elektrik ve Su İdaresinden Sorumlu Alman Federal Birlik'in 2008 yılında yayınladığı rapora göre; elektriğin yüzde 29'unu soğutucu-dondurucular, yüzde 19'unu yemek, ütü ve çamaşır kurutma, yüzde 17'sini suyun ısıtılması (çamaşır ve bulaşık makinesi de dahil), yüzde 15'ini ısınma (kalorifer), yüzde 12'sini TV, iletişim ve bilgisayar, yüzde 8'ini ise aydınlatma tüketiyor. Bosch'un daha az enerjiyle daha çok verim sağlayan soğutucuları ise, azami derecede verimli enerji tüketimi sağlıyor. A++ enerji sınıfına sahip Bosch soğutucular, A enerji sınıfından çok daha tasarruflu. Bosch'un soğutucuları, bugün 1995 yılına kıyasla yüzde 63'e varan enerji tasarrufu sağlarken, fırınlar yüzde 37'ye, çamaşır makineleri yüzde 57'ye, kurutma makineleri yüzde 62'ye, bulaşık makineleri ise yüzde 48'e, derin dondurucular yüzde 60'a, soğutucu-dondurucu kombinasyonları yüzde 74'e varan oranlarda daha az enerji tüketiyor.

En çok suyu banyoda harcıyoruz
Rapora göre suyun; yüzde 36'sı banyo, duş ve vücut bakımına, yüzde 27'si sifon çekmeye, yüzde 12'si çamaşır yıkamaya, yüzde 6'sı bulaşığa, yüzde 6'sı ev – araç temizliğine, yüzde 4'ü yeme içmeye ve yüzde 9'u da diğer işlere harcanıyor. Bosch'un çamaşır makineleri 1995 yılına oranla yüzde 42'ye, Bosch bulaşık makineleri ise artık yüzde 66'ya varan oranlarda su tasarrufu sağlıyor.
Sabah