Eğitim

Bosphorus City yurtdışında belgesele konu oldu!

Bosphorus City, mimarisiyle Fransız-Alman kültür kamu kanalı Arte TV için çekilen "Bosphorus" isimli belgesele konu oldu

SİNPAŞ GYO'nun Halkalı-Küçükçekmece'de projelendirdiği Türkiye'nin ilk temalı konut projesi Bosphorus City, mimarisiyle Fransız-Alman kültür kamu kanalı Arte TV için çekilen "Bosphorus" isimli belgesele konu oldu. Yönetmen Albert Knetchel tarafından çekilen 5 bölümlük belgesel, 27 Eylül'den itibaren 5 gün süreyle yayınlanacak Haziran ayında çekim için Türkiye'ye p'lm i kişilik belgesel ekibi ilk olarak Sinpaş Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik ile Boğaz'daki yalısında biraraya gelerek, İstanbul Boğazı ve Bosphorus City projesi hakkında bilgi aldı.
Yalıda çekim gerçekleştiren Knetchel, belgesel ile ilgili ön araştırma yaparken, Boğaz şehri inşa edileceği ile ilgili haberleri gördüklerini ve çok etkilendiklerini, projeyi incelediklerinde mutlaka çekecekleri belgeselde yer alması gerektiğine karar verdiklerini söyledi. "Bosphorus" belgeselinin bugüne kadar Boğaz konusunda yapılmış en geniş kapsamlı çalışma olacağını vurgulayan Arte TV Editörü Gabriele Ohl ise "Belgeselin Boğaz'da mimari, Boğaz'da gençlik, Boğaz'da kadın, Boğaz'da ulaşım ve trafik ve Boğaz'da gece hayatı olmak üzere 5 ayrı konu başlığı ve bölümü olacak. Bosphorus City'e 'Boğaz'da Mimari' konu başlığı altında yer vereceğiz" dedi.
Vatan/Nihal YUVACAN