06 / 05 / 2024

Bosphorus City'den “Yaşayan Boğaziçi” temalı peyzaj projesi

Bosphorus City'den “Yaşayan Boğaziçi” temalı peyzaj projesi

Bosphorus City, “Yaşayan Boğaziçi” temalı peyzaj projesi ile Boğaz'ın tüm güzelliklerini günlük yaşama taşıyor



Türkiye'nin ilk temalı konut projesi ve İstanbul'un ikinci boğaz şehri olan Bosphorus City, Boğaz'ın ihtişamını ve tüm güzelliklerini doyasıya yaşama fırsatı sunuyor.

Bosphorus City, “Yaşayan Boğaziçi” temalı peyzaj projesi ile Boğaz'ın tüm güzelliklerini günlük yaşama taşıyor. Semtlerin karakteristik özellikleri doğrultusunda, Bosphorus City oksijen kaynağı çeşit çeşit korular, Boğaz'a uygun bitki seçimleri temaya uygun olarak planlanan özel peyzajı ile yaşamı yeşillendiriyor. 

Her bahar İstanbul Boğazı'na başka bir güzellik katan ve Boğaz'ı taç gibi süsleyen erguvanlar, İstanbul'un ikinci boğazı olan Bosphorus City'ye de renk katıyor. Korular, özel peyzajlı sürpriz bahçeler, suların içinden yükselen erguvan ağaçları arasında yer alan Erguvan Evleri, mis kokulu bahçeler arasında yaşamınızı yeşillendiriyor.

Oksijen Kaynağı  Erguvan, Hisar ve Bebek Korusu    
Bosphorus City'nin akciğeri korular, erguvan, ıhlamur, meşe, akçaağaç, sığla  ve çınar gibi çok sayıda ağaç türünü barındırıyor. Site sakinlerinin her türlü dinlenme, eğlenme, gezi ve spor etkinliklerine ev sahipliği yapan koruların Boğaz'a sırtını dayamış yamaçlarında, geniş çim alanları ile araç  yolu boyunca ihtişamlı  ağaçlar göz ziyafeti sunuyor. Yamaç bitimlerinde  birbirini  takip eden,  içlerinde Erguvan ağaçları kullanılan su kanalları, koruları birbirlerine bağlayarak aradaki  güzellikleri  daha da muhteşem kılıyor.

Yedi Tepeli Oyun Alanları...

Bosphorus City'de farklı yaş gruplarına göre düzenlenmiş çocuk oyun alanları,  “Yaşayan Boğaziçi” konseptine uygun olarak, Boğaziçi mekanlarını çağrıştırıyor. Oyun alanlarının bir kısmı Yedi Tepeli İstanbul olgusundan yola çıkılarak oluşturulan tepeciklere kurulurken, çocuklara klasik oyun aletleri sunmaktansa, beş duyuya hitap eden duyu parkları ve oyun alanları sunuluyor.  

Engelliler için düşünülen ayrıcalıklar...

Bosphorus City'de evler ve sosyal alanlar arasında tekerlekli sandalye ile geçişlerin sağlanabileceği genişlikler oluşturulmaya özen gösterilerek tüm yolların eğim dereceleri buna göre tasarlandı. Sitede, yaşlı kişiler için yürüyüş ve yaya akslarında yer yer dinlenme amaçlı oturma bölümleri de bulunuyor. Kültür-fizik aletlerinin bulunduğu noktalarda özellikle engelli kullanıcıların ölçütlerine uygun malzemeler de yer alıyor. Meydanlara ulaşımda engelliler için merdiven yerine geçişler rampa olarak tercih edilerek, kolaylık sağlanıyor.

Pilates ve Yoga Alanı...

Aktif sporlarla uğraşmayı  tercih etmeyen site sakinleri için alternatif oluşturmak ve sosyal ilişkileri pekiştirmek amacıyla pilates-yoga tarzı, bedensel ve ruhsal gelişime hitap eden bir alan da Bosphorus City'nin ayrıcalıkları arasında. Böylece özellikle ruh dinginliğine önem veren ve spor yapmak isteyenleri bir noktada buluşturan pilates ve yoga alanı, İstanbul'un yedi tepesinin temsil edildiği alanda tepelerden birisi üzerine konumlandırılmış ve işlevine uygun olarak  oldukça sakin bir noktada yer alıyor.

www.bosphoruscity.com.tr
[email protected]

0212 444 1 440


Geri Dön