06 / 05 / 2024

Botanika'dan hobi bahçeciliği ile ilgili öneriler!

Botanika'dan hobi bahçeciliği ile ilgili öneriler!

Ağustos ayında fazla sulama nedeniyle besin kaybına uğrayan bitki ve çiçeklerimize Botanika çare oluyor. Çiçek Coşturan ve Bahçe Coşturan ürünleri ile bitki ve çiçeklerimizin bu dönemdeki öğle yemekleri şimdiden hazır



Botanika, bahçenizin Ağustos ayında ve sonrasında daha iyi görünmesi için gerekli tüm bilgileri sizlerle paylaşıyor.
 
Ağustos ayında bahçe işlerinin listesi, diğer aylardaki işlerden çok daha kısadır. Ancak buna rağmen Ağustos ayında yapılan bahçe işleri içinde üzerinde önemle durulması gereken bazı noktalar var. Yaz sıcaklarının en yoğun yaşandığı bu ayda, çoğu kişi bahçelerinde çok fazla zaman geçirir. Yaz aylarında oturma odamız haline gelen bahçelerimiz için bu dönemde öncelikle yapılması gereken iş ise elbette sulamadır. Ancak sulama ile birlikte bahçenizi yabani otlardan kurtarmak da önemli işlerin başında geliyor. Çünkü sıcak yaz günleri ve aşırı sulama ister istemez aşırı otlanmayı da beraberinde getirir. Peki, düzenli çapalamanın ve gündüz erken saatlerde sulamanın yapıldığı Ağustos ayında bitki ve çiçeklerin başka neye ihtiyacı var dersiniz Fazla sulama, bitki ve çiçeklerimizde besin ihtiyacının doğmasına neden oluyor. Türkiyede hobi bahçeciliği konusunda öncü firma Botanika, geliştirdiği Bahçe Coşturan ürünü ile bitkilerimizin artan besin ihtiyacını karşılıyor, onların yapılarını güçlendirerek Ağustos ayında rengârenk ve yemyeşil bahçeler oluşturuyor.

Aşırı sıcaklara karşı korumaya çalıştığımız bitki ve çiçeklerimizi Ağustos ayında düzenli olarak sularız. Sulama, özellikle bu ayın en önemli bahçe işleri arasında yer alıyor. Sebzeler, çiçekler; bitkilerin tümü fazla derece suya ihtiyaç duyarlar Bizler de onları canlandırmak ve yeşertmek için bolca sularız. Ancak bu dönemde fazla sulanan bitki ve çiçekler besin kaybına uğrar ve gübreleme devreye girer. Botanika, ürettiği Bahçe ve Çiçek Coşturan ürünleri ile bitki ve çiçeklerimizin ihtiyacı olan tüm besinleri bir kerede almalarına yardımcı oluyor.

Ağustos ayının hararetli geçen bir dönem olduğuna dikkat çeken Botanika Ürün Geliştirme Müdürü Erkan Şamcı, bu dönemde yapılan sulamanın özellikle sabah erken saatlerde ya da öğle saatleri öncesi yapılması gerektiğinin altını çizdi. Şamcı, derin olarak gerçekleştirilen sulama işleminin bitki ve çiçeklerin köklerine kadar indiğini ve bunun Ağustos ayında çok faydalı olduğunu belirterek, Bitki ve çiçeklerin yeterli miktarda sulandıklarını anlamanın en iyi yolu; bir kürek veya malayı bitki köküne doğru birkaç santim batırmak olacaktır. Eğer toprak nemli ise sorun yok demektir. Bahçenizde kuraklığa dayanıklı bitki ve çiçekler varsa, bu durumda fazla sulama yapmaya gerek yok; ancak su ihtiyacı çok olmasa da düzenli sulama ihmal edilmemelidir dedi. Şamcı son olarak, düzenli sulanan bitkilerde, fazla sulamadan ötürü besin kaybı meydana gelebileceğini ve bu nedenle Çiçek ve Bahçe Coşturan gibi ürünler ile ek takviye yapılabileceğini de sözlerine ekledi. Şamcı, Yoğun sulama ve büyüme ile orantılı olarak özellikle bu dönemde bitki ve çiçeklerimizi beslemek gerekiyor. Botanikanın Çiçek ve Bahçe Coşturan ürünleri besin ihtiyacını karşılıyor dedi.

Bahçelere hayat katan Botanikanın iç ve dış mekân bitkileri için ürettiği bitki besini olan Çiçek Coşturan ve Bahçe Coşturan ürünleri ve Botanika hakkında daha fazla bilgi almak için www.botanika.com.tr web sitesini ziyaret edebilir veya 0 (216) 517 77 50 numaralı telefonu arayabilirsiniz.


Geri Dön