Genel

Botanikanın Bahçe Coşturan ürünü meraklılarını bekliyor!

Bahar geldi, toprak kıpırdanmaya başladı. Yazın bahçenizde oturup, yeşilin keyfini sürmek istiyorsanız, bakım yapmaya şimdiden başlamalısınız  

Bahar geldi, toprak kıpırdanmaya başladı. Yazın bahçenizde oturup, yeşilin keyfini sürmek istiyorsanız, bakım yapmaya şimdiden başlamalısınız. Yavaş yavaş ısınmaya başlayan toprağın gübreleme, işleme ve havalandırmasının yapıldığı bahar aylarında Botanikanın Bahçe Coşturan ürünü ile güzel görünen ve sağlıklı bahçeler sizleri bekliyor.
 
Baharın gelmesiyle bahçe hazırlık çalışmaları da hız kazanıyor. Kış mevsimi ile birlikte uyumaya bıraktığımız bahçelerimizi Mart ayı ile birlikte canlandırma vakti de geldi. Kıştan zarar görmüş toprağın canlandırılması için havalandırma, gübreleme ve işleme çalışmalarının hız kazandığı bu dönemde bahçelerimiz için ne yapmak gerekiyor, dersiniz Türkiyede hobi bahçeciliği alanında öncü firma Botanikanın Bahçe Coşturan ürünü bahçelerin ihtiyacı olan ilgiyi veriyor. Bu dönemde bahçelerin yaza hazırlanması, yeniden canlandırılması için ona besin verilmesi gerekir.

Botanika Ürün Geliştirme Müdürü Erkan Şamcı: Kışın soğuktan, yağmur ve çamurdan etkilenen ve sertleştiği için hava alma özelliğini kaybeden toprağınızı çapa ile havalandırarak işe başlayabilirsiniz. Havalandırma sonrasında, toprağın kış aylarında kaybettiği azot, fosfor ve potasyum gibi temel elementleri alabilmeleri için gübreleme yapmanız gerekir. Bahçe konusunda ihtiyacınız olacak ürünleriyle yanınızda olan Botanika, Bahçe Coşturan ürünü ile bu ihtiyaca yanıt oluyor. Bahçe Coşturan ile bahçedeki tüm bitkilerin besin ihtiyacını karşılayacak ve yaza yemyeşil ve rengrenk çiçeklere sahip bir bahçe ile gireceksiniz dedi.

Neler yapmalı
Şamcı, özellikle Mart ayı ile birlikte bahçe bakımının arttığına dikkat çekerek, bu dönemde yapılması gereken temel bahçe işlemlerini ise şu şekilde özetledi;
 
Yabani otlardan ve benzeri bitkilerden kurtulmak gerekiyor. Bunun için çapalama yapmak önemli.

Bu dönemde ağaçlar ve çalılıkların budanmasında da fayda var. Budama aynı zamanda, bu bitkilerin daha sağlıklı ve güçlü bir şekilde büyümesine de yardımcı olacaktır.

Yabani otlar için çapalamanın yanı sıra, toprağın nemli olduğu bir dönem, otların el ile çekilmesi işlemi de gerçekleştirilebilir.
Bu dönemde soğanlı bitkilerin ekim işlemine başlanabilir.