Kent Haberleri

BOTAŞ resmen açıkladı! Doğal gaza Ekim ayında zam gelecek mi?

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ yaptığı açıklamada önümüzdeki Ekim ayı itibarıyla mesken ve sanayi aboneleri ile elektrik üretiminde kullanılan doğal gaz tarifelerinin değişmediğini duyurdu.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ yaptığı son dakika açıklamasında önümüzdeki  ekim ayı itibarıyla mesken ve sanayi aboneleri ile elektrik üretiminde kullanılan doğal gaz tarifelerinin değişmediğini duyurdu. Dünya’da yer alan habere göre konut tüketicileri için 1.000 metreküp gaz fiyatı 5.631 Türk Lirası şeklinde belirlendi, Türkiye’nin Ukrayna'dan sonra Avrupa'daki en düşük doğal gaz fiyatını sunduğu belirtildi. 


Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), önümüzdeki Ekim ayı itibarıyla mesken ve sanayi abonelerinin kullanmış olduğu gaz ile elektrik üretim amaçlı gazın satış tarifesinde değişiklik olmadığını belirtti.

BOTAŞ'ın resmi internet sitesinde yayımlanan söz konusu tarife tablosuna göre, doğal gazda önümüzdeki ekim ayından geçerli olacak mesken ve sanayi abonelerinin tarifesi ile elektrik üretim amaçlı tarife sabit kaldı.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, BOTAŞ'ın konut tüketicileri için dağıtım şirketlerine ekimde uygulayacağı satış fiyatı, bin metreküp doğal gaz için 5 bin 631 Türk Lirası şeklinde açıklandı.

Ekmek üreticileri için belirlenen tarife, bin metreküp doğal gaz için 8 bin 549 Türk Lirası şeklinde belirlendi. Elektrik üretim amaçlı tarifede de bin metreküp doğal gazın fiyatı 12 bin Türk Lirası şeklinde duyuruldu. Doğal gazda fiyat tarifeleri aylık şeklinde hesaplanıyor.

Kurumun internet sitesinde yayımlanan duyuruda, "Household Energy Price Index (HEPI) fiyatları esas alındığı zaman konutlarda, Ukrayna'dan sonra Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğal gaz fiyatı ülkemizde uygulanmaktadır." ifadelerine yer verildi.

FATURALARA YENİ DÜZENLEME

Enerji ve Tabii Kaynaklar Ba­kanı Alparslan Bay­raktar geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada elektrik ve doğalgaz kullanımın­da ‘gelire göre fatura’ düzenlemesinin detaylarına değinmişti. Yaptığı açıklamada yüzde 3’lük dilimin yüksek tüketim kategorisinde bulunduğunu tahmin ettiklerini dile getiren Enerji ve Tabii Kaynaklar Ba­kanı Alparslan Bay­raktar, maliyetine katlanabilecek gruplarda maliyet esaslı fiyatlandırmaya geçmeyi he­deflediklerini söylemişti. Bakan Bayraktar ayrıca açıklamasında yaklaşık olarak 1 milyon aboneyi etkileyeceği düşünülen uy­gulamanın önümüzdeki sene hayata geçmesini planla­dıklarını da kaydetmişti.

 

Kirayı elden ödeyenlere ceza yolda: Elden kira ödeme cezası nasıl hesaplanacak?

Son bir yılda arazi fiyatları yüzde 124, altın yüzde 90, dolar ise yüzde 29 arttı!

İmar Yasasına Takılanlar Meclisi bekliyor!