Ekonomi

BOTAŞ VE EPDK’dan havalara uçuran haber! Doğalgaza ve elektriğe indirim mi geldi?

BOTAŞ ve EPDK'dan milyonları ilgilendiren büyük müjde geldi. İşte doğal gaza ve elektriğe dair son gelişmeler!

Gelen son dakika haberine göre BOTAŞ, sanayide kullanılan doğalgaza ve elektrik üretim amaçlı gaza indirim yapıldığını bildirdi.

İşte haberin detayları…

BOTAŞ ve EPDK'dan milyonları ilgilendiren haber geldi. Milyonlarca kişi ara motorlarına “Doğalgaza indirim mi geldi? 2023 doğalgaza ne kadar indirim geldi?” sorularının cevapları araştırılmaya başlandı. İşte doğalgaz indirim haberinin ayrıntıları…

BOTAŞ milyonlarca kişiye son dakika haberi olarak duyurdu. Sanayi doğalgazı ile elektrik üretiminde kullanılan gaza gelen indirimin 2023 yılının Şubat ayında faturalara yansıyacağı belirtildi. Gelen indirim haberinin ardından ara motorlarına Doğalgaza indirimin gelip gelmediği sorgulanmaya başlandı.

DOĞALGAZA İNDİRİM GELDİ

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş Genel Müdürlüğü (BOTAŞ), yaptığı son dakika açıklamasına göre 1 Şubat’tan itibaren geçerli olacak büyük sanayi kuruluşları tarafından kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatında yüzde 13,30 ile yüzde 17,22 oranlarında indirim yapılacağını açıkladı.

Boru Hatları İle Petrol Taşıma A.Ş Genel Müdürlüğü (BOTAŞ) tarafından yapılan açıklamada, 1 Şubat’tan tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, büyük sanayi kuruluşlarınca kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatında yüzde 13,30 ile yüzde 17,22 oranlarında, elektrik üretimi amaçlı da Doğal Gaz toptan satış fiyatında yüzde 16,67 oranında, indirim yapıldığını duyurdu. Gelen bu indirim haberi ile birlikte, önümüzdeki dönemde en azından vatandaşların elektrik faturasına zam gelmesinin önüne geçildi.

ELEKTRİK FİYATLARINDA DÜŞÜŞ YAŞANACAK!

Elektrik fiyatlarına da indirim yansıdı. EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, bu konuda, sanayi kuruluşlarında elektrik bedelinin Şubat ayında başlayarak yüzde 12 düzeyinde düşüş yaşanacağını beklediklerini söyledi. Yılmaz geçtiğimiz gün yaptığı yazılı açıklamada, elektrik üretim maliyetlerinde yaşanan düşüşlerin piyasaya olumlu etkisinin devam ettiğini belirtti.

2023 DOĞALGAZA NE KADAR İNDİRİM GELDİ, İNDİRİM Mİ GELDİ?

BOTAŞ, büyük sanayi kuruluşları tarafından kullanılan doğalgaz toptan satış fiyatlarına indirim uygulandı. BOTAŞ'ın indirimi yüzde 13,30 ile yüzde 17,22 arasında değişiklik gösterecek. Elektrik üretimi için kullanılan doğal gaz toptan satış fiyatlarında da yüzde 16,67 oranında indirim yapıldı.

Miras bırakan kişi sağ iken mallarını paylaştırdığı anlaşılırsa diğer mirasçılar ne yapabilir?

ÖTV’de yeni dönem! Araç alacak ve satacaklar için bulunmaz fırsat! Resmi Gazete’de yayınlandı!