02 / 10 / 2024

Boyko Borisov Mapa Cengiz şirketine teşekkür etti!

Boyko Borisov Mapa Cengiz şirketine teşekkür etti!

Başbakan Boyko Borisov, Türk Mapa Cengiz Konsorsiyumunun yapımını sürdürdüğü 30 kilometrelik Lyülin otoyolu inşaatında gecikmenin telafi edildiğini ve projeye verilen Avrupa finansman desteğinin yüzde 100 alınabileceğini




Otoban şantiyesinin Sofya'ya yakın Dragicevo bölgesini ziyaret eden Borisov, gördüğü çalışma temposundan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Türk şirketinin yöneticilerine çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Borisov’la birlikte inşaat alanını gezen Bölgesel Geliştirme Bakanı Rosen Plevneliev de, Mapa Cengiz;in eski gecikmesinin telafi edildiğini açıkladı. Plevneliev, projeye Avrupa Birliği fonlarından verilmesi öngörülen 111 milyon avroluk desteğinin tam olarak alınabilmesi için yıl sonuna kadar 142 milyon avroluk çalışmanın yapılması gerektiğini kaydetti. Plevneiev, mevcut tempo ile şimdilik 132 milyon avroluk çalışmanın yapıldığını belirterek, "Alınan başarılı sonuç burada gösterilen olağanüstü gayret ve iyi organizasyona bağlıdır. Lyülin otoyolunun inşaatı bu sektörde gerçekten örnek olarak gösterilebilir" ifadesini kullandı.

Yapım çalışmalarının yüzde 80'inin Bulgar taşeron firmalarının personeli ile gerçekleştirildiğini vurgulayan Plevneliev, "Mapa Cengiz Konsorsiyumu verdiği sözü tutmak adına 60 bin metre karelik ek beton dökme kalıpları kiralamış bulunuyor" dedi.
Sofya ile Pernik kenti arasındaki 30 kilometrelik Lyülin otoyolunun yapımında daha önce meydana gelen gecikme yüzünden proje maliyeti 138 milyon avrodan 185 milyon avroya çıkmıştı. Mapa Cengiz ile Bulgaristan Hükümeti arasında yapılan son sözleşmeye göre otoyolun ana yapım çalışmalarının 2010 yılının sonunda tamamlanması, nihai ek çalışmalarının da 2011 yılının Mayıs ayında bitirilmesi gerekiyor.
AA


Geri Dön