Ekonomi

Böyle bir kazanç hiç bir yerde yok! Son 6 ayda yüzde 438 kazandıran hisse hangisi oldu?

Yeni yılın ilk günlerinde kayıplar yaşasa da uzun süredir yatırımcısına en fazla kazandıran Borsa İstanbul, bir yandan akın akın yeni yatırımcının adresi olurken, peş peşe yaşanan halka arzlar da dikkat çekiyor. Peki yeni yılla birlikte art arda halka arz edilen bu şirketlerden son günlerde en çok hHemen her biri arz tutarının çok üzerinde talepler alarak borsaya kote oluyor

Borsa İstanbul’da son dönemlerde halka arz olan şirketlere büyük ilgi var. Hemen her biri arz tutarının çok üzerinde talepler alarak borsaya kote oluyor. Peki bunların içinde yatırımcısının yüzünü en çok güldüren hangileri oldu?

Ekonomi gazetesinden Barış Erkaya, bugünkü köşesinde işte bu konuyu  satırlarına taşıdı.

Erkaya, borsanın yenileriyle ilgili bir şov süreci olduğuna ve bu halka arzlarda baş döndüren bir yükseliş yaşandığına dikkat çekti.

Üstelik halka arzı yeni yapılan bu şirket hisselerinin, borsanın çok sert düştüğü, yüzde 15’lere varan dalgalanmalar yaşandığı günlerde bile istifini hiç bozmadan tavan çekmeye devam ettiğini hatırlatan Erkaya, SDT Uzay ve Savunma ile Oncosem’in hisselerinin art arda 13 seans tavan gördüğünü, bu kervana son olarak Astor Enerji'nin de katıldığını vurguladı.

Erkaya’nın bildirdiğine göre, son günlerde peş peşe  halka arz olan bu şirketlerin ortak özelliği ise Ankara şirketleri olmaları.

“Ankara merkezli bu hisseler, halka arz piyasasında şu sıralar endeksin seyriyle pek de ilgilenmeden şov yapıyor” diyen Erkaya, söz konusu bu şirketlere son günlerde 7 seanstır tavan çeken Söke Değirmencilik’in de eklendiğini hatırlattı.

Son 6 ay içinde yaşanan halka arzların nasıl bir seyir izlediğiyle ilgili de bilgi veren Erkaya, bazı hisselerin son geldikleri fiyat itibariyle hayal kırıklığı yaratırken, bazılarının ise akıl almaz yükselişler sergilediğini bildirdi.

SON ALTI AYDA YÜZDE 438 KAZANDIRDI!

Erkaya, borsada son altı ayın liderinin Hidropar. olduğuna dikkat çekerek, bu hisselerin 18 Ağustos 2022’de 12.10 TL ilk işlem fiyatıyla Borsa İstanbul’a kote olduktan sonra Cuma günü saat 11:00 itibariyle 65.05 TL’lik fiyatıyla halka arzda hisse alan yatırımcısına yüzde 438’lik bir getiri sağladığına vurgu yaptı.

Ancak Hidropar’ın ilk halka arzından itibaren bu getirisini Kasım ayında yüzde 883’lere kadar ulaştırdığını hatırlatan Erkaya, sonrasında ise gelen satışlara rağmen yüzde 438’lik getirisiyle halen zirvedeki yerini koruduğunu söyledi.

Erkaya’nın verdiği bilgilere göre, Hidropar’ı 16 Kasım’dan bu yana yüzde 297 getiriyle Alfa Solar Enerji izlerken, Oncosem 13 işlem gününde yüzde 212, SDT Uzay Savunma’nın yüzde 209 getiri sağladı.