Perakende

Böyle zam görülmedi! Oda başkanı ekmeğe zam yok dedi, o şehirde ekmek 10 TL oldu!

Türkiye’de vatandaş artık diğer tüketim maddeleri değil, ekmeğine zam gelip gelmeyeceğini merak ederken, bir şehirden gelen zam haberi şok etti. Evet, kısa süre önce ekmek 5 TL olur mu tartışmaları yapılırken Türkiye’nin bir şehrinde ekmek fiyatı 10 TL’ye yükseldi. Evet, kısa süre önce ekmek 5 TL olur mu tartışmaları yapılırken Türkiye’nin bir şehrinde ekmek fiyatı 10 TL’ye yükseldi

Türkiye’de vatandaş artık diğer tüketim maddeleri değil, ekmeğine zam gelip gelmeyeceğini merak ederken, bir şehirden gelen zam haberi şok etti. Evet, kısa süre önce ekmek 5 TL olur mu tartışmaları yapılırken Türkiye’nin bir şehrinde ekmek fiyatı 10 TL’ye yükseldi.

Yeni yılla birlikte çalışan kesim ve emeklilerin ücretleri artırılsa da, özellikle gıda fiyatlarındaki artış, bu zamları da eritiyor ve vatandaşın belini büküyor. Artık diğer gıda ürünlerine gelen zamları takip etmekten de bıkan vatandaş, ekmeğe yeni bir zam gelip gelmeyeceğini merak ederken, Türkiye’nin önemli bir şehrinden gelen haber, ‘bu kadarına da pes’ dedirtti!

Sözcü’den Elif Çavuş’un haberine göre, Trabzon’da bir sene içinde 4 kez zam gören ekmeğe, 2023 yılının ilk ayında da 2 TL zam yapıldı ve dün itibarıyla 8 TL olan 400 gram ekmeğin fiyatı, bugünden itibaren 10 TL’ye yükseldi.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, 2023’ün ilk haftasında ekmeğin 8 ila 10 TL’ye yükseleceği iddialarının tepki göstermiş ve söylentilerin gerçeği yansıtmadığını belirtmişti. Balcı açıklamasında, “Ocak, Şubat ayları için zammı düşünmüyoruz. Sonraki aylarda da fiyatları muhafaza etmek için çaba göstereceğiz” demişti ancak Trabzon Fırıncılar Odası dün geç saatlerde fırıncılara mesaj yoluyla ekmeklerin zamlı tarifelerini bildirdi.

Böylece, Trabzon’da dün 8 TL’den satılan 400 gramlık ekmek, gece yarısı yapılan zamla bugün itibari ile 10 TL’ye yükseldi.

GRAMAJI DÜŞÜRÜLDÜ, ZAM ÜSTÜNE ZAM YAPILDI

2021 senesinin Ekim ayında Trabzon'da ekmeğe 50 kuruş zam yapılmış ve 250 gramlık ekmek 2,5 TL olmuştu.

Bundan yaklaşık iki ay sonra ise aralık ayında ekmeğin gramajı 210'a düşürüldü ve 2022’nin Nisan ayında 210 gramlık ekmek 3 TL’ye yükseldi

Geçtiğimiz yılın haziran ayında ise 200 grama düşürülen ekmek 4 TL, 400 gramlık ekmek ise 8 TL oldu.