Genel

Boyner, Kuzey Erbil'de mağaza açacak!

Boyner, önümüzdeki dönemde Türkiye'nin yanı sıra komşu ülkelerde de mağazalaşma stratejisi izleyecek

Boyner Mağazacılık Genel Müdürü Aslı Karadeniz, 'Eger yasa çıkarsa reçetesiz ilaç satışı işine ve kırtasiye alanına girmeyi düşünebiliriz' dedi

Boyner Mağazacılık Genel Müdürü Aslı Karadeniz, ilgili yasanın çıkması halinde drugstore (reçetesiz ilaç satışı) da yapabileceklerini açıkladı. Önümüzdeki dönemde `department store' konsepti içinde yeni alanlara girebileceklerinin sinyalini de veren Aslı Karadeniz, uzmanlaşma gerektiği için elektronik ve gıda kategorilerine girmeyeceklerini ancak kırtasiye ve ilgili yasanın çıkması halinde drugstore (reçetesiz ilaç satışı) alanına girebileceklerini söyledi.
Karadeniz, "Reçetesiz ilaçların marketlerde satılmasına yönelik yasa çıkarsa yeni alan olarak drugstore'a girmeyi düşünebiliriz. Uzun vadede kırtasiye alanını da düşünebiliriz" dedi. Şirketin 2010 yılı verilerine ilişkin de konuşan Karadeniz, İlk çeyrek verilerine paralel 2010'u yüzde 20 ciro artışıyla tamamlamayı, garantili lisans geliri anlaşmaları, yeni mağazalardan elde edilecek ek gelir ve indirim kampanyalarındaki düşüşle yılsonu net kârının ise 2009'un çok üzerinde gerçekleşmesini beklediklerini söyledi.  Karadeniz, ayrıca ekonomideki iyileşmeyle birlikte bu yıl indirim kampanyalarına daha az yöneleceklerini, bunun da kârı artıracağını söyledi.  Şirket bu yıl 9 milyon dolarlık yatırım bütçesi ayırdı.

Hisseye yabancı ilgisi var
Son dönemde özellikle yabancı yatırımcıların Boyner hisselerine ilgisinin yeniden canlandığına da işaret eden  Karadeniz, "Hisseden çıkan yabancılar geri dönüyor. Krizde risk almak istemeyen yatırımcının güveni yeniden gelmeye başladı. Yabancılar yeniden hisseye giriyor. Ama yabancıların yanı sıra, yerli yatırımcının da alımı var" dedi.

Erbil'e mağaza
Önümüzdeki dönemde Türkiye'nin yanı sıra komşu ülkelerde de mağazalaşma stratejisi izleyeceklerini belirten Karadeniz, "Burada stratejimiz yerel bir ortakla çalışmak olacak.
Bu, bayilik vermek veya ortaklık şeklinde olabilir. Öncelikle 2011 içinde Kuzey Irak Erbil'de bir mağaza açmayı planlıyoruz. Ayrıca Azerbaycan, Türki Cumhuriyetler ve Körfez ülkelerinden gelen proje teklifleri var, bunları değerlendiriyoruz" diye konuştu.
Radikal