Ticari

Boyner, YKM'nin satın alınmasında 3. kişilerin girişimlerinden etkilenmeyecek!

Boyner Büyük Mağazacılık 24 Şubat 2012 tarihli özel durum açıklamasına ait ek bir açıklama yayınlayarak hisselerin devirleri Rekabet Kurulu'ndan karar beklendiğini duyurdu

Boyner Büyük Mağazacılık 24 Şubat 2012 tarihli özel durum açıklamasına ait ek bir açıklama yayınlayarak hisselerin devirleri Rekabet Kurulu'ndan karar beklendiğini duyurdu. Yapılan açıklama şöyle.

YKM A.Ş.'nin ve dolaylı olarak YKM Pazarlama A.Ş.'nin çoğunluk hisseleri ile belirli markaların yarı paylarının devralınmasına dair şirketimizce yürütülmekte olan ve hakkında şirketimizce özel durum açıklaması yapılmış olan sürece dair daha sonra basında yer alan haberlerden, hisselerini devretmek isteyen ortaklarla yürüttüğümüz sürece karşı üçüncü kişilerce hukuki yollara başvurulacağı yönünde doğrudan bir çıkarımımız bulunmamaktadır. Öte yandan, içinde bulunduğumuz ve gerek muhataplarımızın hassasiyetlerine saygı gerekse kanuni yükümlülüklerimiz çerçevesinde yürütülmekte olan süreç, temelde hisselerini ve belli markalardaki yarı paylarını satmak isteyen ortakların serbest mülkiyet hakları üzerindeki tasarrufuna dair olduğu için, bu sürecin, işleme taraf olmayan kişilerce atılabilecek hukuki adımlardan nihai olarak etkilenmeyeceği kanaatindeyiz.

Söz konusu işlemin tamamlanması için yerine getirilmesi kanunen zorunlu olan yegane ön şart, Rekabet Kurulu izninin alınmasıdır. İşlemin tarafları, bu ön şartın yerine getirilmesi için gerekli adımları atmaktadırlar.

İşlem tamamlana kadar, hisselerini satmak isteyen ortaklar haricindeki gerçek veya tüzel kişilerle aramızda bu işlem tahtında hukuki herhangi bir bağ oluşmayacağı gibi, tarafı olduğumuz veya çözmemiz gereken herhangi bir uyuşmazlığın mevcut olduğunu da düşünmüyoruz.

Satınalma  fonlamasının ise  bir kısmının şirket özkaynakları , büyük kısmının ise uzun vadeli  kredi  kullanımı yoluyla gerçekleştirilmesi  planlanmakta ve herhangi bir sermaye arttırımı öngörülmemektedir.

Hüseyin Belibağlı/emlakkulisi.com