10 / 05 / 2024

Bozcaada ve Gökçeada'da 8 arsaya turizm izni verildi!

Bozcaada ve Gökçeada'da 8 arsaya turizm izni verildi!

Bozcaada 'da 9 taşınmazdan 2 adedi için 1 şirketin yapmış  olduğu müracaatın komisyonca yapılan inceleme ve değerlendirmede uygun görülerek  49 yıl süreyle tesis edilecek irtifak hakkı verildi



çanakkale 'nin Bozcaada ve Gökçeada  ilçelerinde hazineye ait taşınmazlar için ihale yapıldığı bildirildi. çanakkale Defterdarlığından yapılan yazılı açıklamada, 4706 sayılı  kanunun Ek-3. maddesi ve bu kanunun uygulanması hakkında Maliye Bakanlığı 'nca  çıkarılan yönetmelik hükümlerine göre Bozcaada ve Gökçeada ilçelerinde bulunan,  mülkiyeti hazineye ait 22 taşınmaz malın turizm yatırımı yapılması amacıyla ilana  çıkarıldığı ifade edildi.

Bozcaada 'da ilana çıkarılan 9 taşınmazdan 2 adedi için 1 şirketin yapmış  olduğu müracaatın komisyonca yapılan inceleme ve değerlendirmede uygun görülerek  49 yıl süreyle tesis edilecek irtifak hakkına esas olmak üzere bir yıl süreyle ön  izin verilmesinin uygun görüldüğü, Gökçeada 'da ise ilana çıkarılan 13 adet  taşınmazdan 12 adedi için 4 şirketin 6 adet müracaat dosyası verdiği, tekliflerin komisyonca yapılan inceleme ve değerlendirme sonucunda müracaat dosyası kapsamında verilen bilgi ve belgelerin içeriğinde noksanlıklar tespit edildiği ve  müracaatların değerlendirilmeye alınmadığı duyuruldu.

Açıklamada, Bozcaada 'da 7, Gökçeada 'da 13 olmak üzere toplam 20 adet  taşınmaz malın 2 ay süreyle tekrar ilana çıkarıldığı, yeni başvuru tarihinin  14.10.2011 olarak belirlendiği kaydedildi. Bu konuda yayımlanan ilan ve bilgilere,  'http//www.canakkaledeftardarligi.gov.tr' ile 'www.milliemlak.gov.tr'  adreslerinden, ayrıca Defterdarlık Milli Emlak Müdürlüğünden ulaşılabilecek.

AA


Geri Dön