Bozlu Holding'in önünde 6 proje var 2023 ciro hedefi 1 milyar dolar!
Bünyesindeki 16 marka ve 20'den fazla şirketle ağırlıkla sağlık sektöründe faaliyet gösteren Bozlu Holding'in turizm-otelcilik, gayrimenkul sektörlerinde de yatırımları var. 'Bozlu Art Project' ile ilk galerisini açtı. İkincisi geliyor...
Bünyesindeki 16 marka ve 20'den fazla şirketle ağırlıkla sağlık sektöründe faaliyet gösteren Bozlu Holding'in turizm-otelcilik, gayrimenkul sektörlerinde de yatırımları var. 'Bozlu Art Project' ile ilk galerisini açtı. İkincisi geliyor.
Kezban KARABOĞA ISIANBİİL Ağırlıklı olarak sağlık sektöründe faaliyet gösteren Bozlu Hoding'in yatırım gündemi yoğun ve dikkat çekici. Sağlıkta Neolife ile onkoloji merkezlerini yaygınlaştıracak. İnşaat şirketi Globus ile Göktürk'te 200 konutluk bir site ve Bükreş'te 150 dairelik bir konut inşaatına başlayacak. Turizmde ikinci otel yatırımı Karaköy sahilde yapılıyor.
Solentek şirketi, Fransa'ya her yü 500 vagon üretiyor. TCDD'ye de üretecek. Vagon dizaynına da başlandı. Bozlu, 'Bozlu Art 'Project şirketiyle sanata girdi. İlk galeri Nişantaşı Sanat Galerisi 2013'te açıldı. Bu yıl 'Şişli Merkez Galeri' ve 2016 yılında da 'New York Sanat Galerisi' açılacak.
Holding, bugün 200 milyon dolar olan cirosunu 2023'te 1 milyar dolara çıkarmayı hedefliyor. Bozlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Bozluolçay, grubun yeni yatırımları ve hedefleri konusunda, "Ciromuzu 2023 yılında 1 milyar doların üzerine çıkarmak istiyoruz. Bu yıl 2013'te satın aldığımız projelerin kârlılığını, verimliliği artırmak ve onları hazmetmekle geçirmek istiyoruz. Büyüme oranlarımız uzun yıllardır %20'lerde devam ediyor. Bu yıl yerli bir şirket satın almamız olaMNT Sağlık Hizmetleri, 50'nin üzerinde ülkede, yurtiçi yurtdışı merkeze sahip. Özel ve devlet hastaneleri, üniversitelerde ya da tamamen Bozlu Holdinge ait kurumlarda nükleer tıp, radyoterapi ve radyoloji hizmetleri veriyor. Bükreş'te bir merkezi açılacak Neolife Tıp Merkezi, üst düzey bilir. 2015'te ise gündemimizde birkaç yabancı şirket satın alması var" dedi. Bozluolçay, "Çalıştığımız işlerde selektifız. Aldığımız her şirket diğer şirketleri tetikleyecek yapıda oluyor" diye konuştu. Bozlu Holding bünyesinde 16 marka ve 20'den fazla şirket var. Grup, son olarak, Danimarka'da çekim cihazı-gamma kamera üretimine başladı.
Gama kameralar radyoaktif ilaçların video görüntülerini çeken ve algılayan bir cihaz. Kalp, kanser, böbrek hastalıklarım erken teşhis eden bir ileri teknoloji. Holding, bu işte nükleer tıp sektöründe Danirmarkalı DDD-Diagnostic'e yüzde 50 ortak oldu. DDD-Diagnostic'in kalan yüzde 50'lik kısmının satın alımı bu yıl tamamlanacak. Bozluolçay, "Biraz zaman alacak ama bu işi büyüteceğiz. İleriki yıllarda bu işin ARGE ve üretiminin bir kısmını Türkiye'de yapabiliriz" diyor.
TCDD'ye vagon üretimine başladı Dokuz ülkede 16 üretim tesisine sahip Bozlu Holding, 250'si yurtdışında olmak üzere bin kişiyi istihdam ediyor. Grup, ağırlıklı olarak sağlık sektöründe faaliyet gösteriyor fakat holdingin, turizm-otelcilik, gayrimenkul sektörlerinde de yatırımları var. Sağlık alanında MNT, Monrol, Cateknoloji donanımı ile güncel tedavi protokollerinin uygulandığı onkoloji merkezleri kuruyor. Önce Bükreş'e açılıyor, bu yıl içinde Kiev ve St. Petersburg'ta da açılacak. 2015 yılında ise Moskova ve Sofya'da devreye girecek. Monrol Nükleer Ürünler şirketi, Bozlu'nun 95'te kurulan radyoaktif ilaç pintec, Varinak, Epsilon Elektronik, Epsilon-NDT ile faaliyet gösteriyor. Grubun turizmde 'Continental Otelcilik' isimli bir şirketi var. İlk oteli, Tünel Residence Şişhane'de açıldı. İkinci oteli Karaköy sahilde yapıhyor.
Bozlu, Solentek isimli şirketiyle vagon üretimi yapıyor. Solentek, yurtdışına imalat yapan bir firmayken 2008'deki krizde solar enerji sektörünün düşüşe geçüretimi şirketi. Nükleer tıpta teşhis ve tedavi için gereken radyo farmasötiklerin üretimini yapıyor.
Yüzde 50'si Eczacıbaşı'na ait. 2014'te Amman ve Varşova'da da üretim tesisi açacak. Ürdün'deki merkezin inşaatı yapılıyor.
Epsilon: Nükleer tıp ve onkolojide cihaz satış, pazarlama mesiyle yük vagonu yapmayı başlıyor. Fransa demir yollarına yılda 500 tane yük vagonu yapıyor. Türkiye Devlet Demir Yolları için de üretmeye başladı. 2 tane vagonu teslim etti. Dr. Şükrü Bozluolçay, bu işin büyüyeceğini söylüyor ve ekliyor: "Devlet Demir Yolları'na da vagon üretmeye başladık. Bu işi büyütme taraftarıyız. Perspektifimiz büyük. Kendi vagon dizaynlarımızı da yapmaya başladık.
ve servisi yapıyor. Epsilon Landauer, Aralık 2010'da kurulan şirket Landauer Inc.'in ortak girişimi. Mesleki ve çevresel radyasyon ölçülmesine yönelik hizmet veriyor. Epsilon NDT, çeşitli endüstrilere yönelik tahribatsız muayene sistemleri satış, pazarlama ve servisi alanında faaliyet gösteriyor.
Son 3-4 yılda bu sektörde ciddi mesafe aldık. Bu sene iç piyasaya da yapmaya başladık. 1-2 tane vagonu teslim ettik. Ama ağırlık yurt dışına satıyoruz." Kendi arsasına konut yapıyor Holding'in inşaat şirketi Globus. Bu şirket 2006'da ağırlıklı olarak sağlık alanında inşaat ve mühendislik hizmeti vermek amacıyla daha çok teknik inşaat yapan bir şirketken 2013 yılında konut yapmaya başlıyor. Samsun'da üç bloklu bir inşaat yapıyor. Şirketin yeni yatırımı Göktürk'te 200 konutluk bir site inşaatına başlamak olacak. Globus ile kendi grupları ve rakip şirketlere Türkiye ve yurt dışında inşaatlar yaptıklarını anlatan Bozluolçay, "Globus, her yıl 6-7 tane şantiyesi olan bir şirket.
Bu sene biraz farklı bir alana da el attı konut inşaatını girdi. Samsun'da 3 bloklu bir inşaat yaptı, rutin işinin dışında yapıyor. 2014 yılında Göktürk'te bir 200 dairelik bir inşaata girecek. Bükreş'te 150 dairelik bir konut inşaatına başlayacak. Genellikle kendi arazilerimizde yapmaya çalışıyoruz" diye konuştu.
Sanata da yatırım yapıyor Bozlu Holding son olarak 'Bozlu Art 'Project' şirketiyle sanata da el attı. Modern ve çağdaş sanat eserlerinin sergilendiği sanat galerüeri açmak ve sanat enstitüsü kurmak amacıyla kurulan şirketin ilk galerisi Nişantaşı Sanat Galerisi 2013'te açıldı. Bu yıl 'Şişli Merkez Galeri' ve ve 2016 yılında da 'New York Sanat Galerisi' açılacak. Bir de enstitü kurulacak. Dr. Şükrü Bozluolçay, "Bir enstitü kurma mantığıyla yola çıktık. Çağdaş Türk Sanatı'na nasıl ügi sağlanabilir, genç insanlan nasü yetiştirebiliriz diye bu şirketi kurduk. İlk açtığımız sergi seviye olarak ses getirdi. Bu çizgiyi kaybetmeden bu sektörün gereken yerde olması için elimizden gelini yapacağız" dedi.
Dünya Gazetesi