30 / 04 / 2024

Bozüyük'te kentsel dönüşüm devam ediyor bilgilendirme toplantısı yapıldı!

Bozüyük'te kentsel dönüşüm devam ediyor bilgilendirme toplantısı yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, " Bizim amacımız, sosyal devlet anlayışına uygun olarak vatandaşlarımızın rahat, huzurlu ve güvenli mekanlarda yaşamasını temin etmektir " dedi...



Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, "Bizim amacımız, sosyal devlet anlayışına uygun olarak vatandaşlarımızın rahat, huzurlu ve güvenli mekanlarda yaşamasını temin etmektir" dedi. Balta, Bozüyük ilçesinde düzenlenecek "Bozüyük'te kentsel dönüşüm devam ediyor" konulu bilgilendirme toplantısına katılmak üzere geldiği kentte, Vali Ahmet Hamdi Nayir'i ziyaret etti. Valilik anı defterini imzalayan Balta, Vali Nayir'dan kent hakkında bilgi aldı. Balta, ziyarette yaptığı açıklamada, Bilecik'in coğrafi ve nüfus olarak küçük göründüğünü ancak gönüllerdeki büyüklüğünün daha farklı olduğunu söyledi.


DEVLET ÖNCÜLÜK YAPIYOR


Türkiye'de son 12 yıldaki gelişmelere bakıldığında Bilecik'te de bu gelişmelerin görüldüğünü vurgulayan Balta, "Kentsel dönüşüm belki insanlarımızın kafasında çok önemli gözükmüyor ama bu zihniyet değişikliğinin yaşanması lazım. Ülkemiz bir afet ülkesi. Riskli yapılarımız, alanlarımız ve binalarımız var. Bizim amacımız, sosyal devlet anlayışına uygun olarak vatandaşlarımızın rahat, huzurlu ve güvenli mekanlarda yaşamasını temin etmektir. Biz, bakanlık, devlet ve hükümet olarak öncülük yapıyoruz. Belediyelerimiz de taşın altına elini koyması lazım, sivil toplum kuruluşlarının bu işe önem vermesi lazım. Ama en önemlisi vatandaşımızın bu işe çok önem vermeli ve riskli alanlardaki binaları yenilemede kolaylıklar sağlamalı." dedi.


'İKTİDAR VE MUHALEFET BİRLİKTE ÇALIŞMALI'


"En önemlisi vatandaşımızın huzurlu, sağlıklı ve güvenli yaşamasını sağlıyoruz" diyen Balta, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yarın deprem olduğu zaman binaların enkazlarından sağlıklı insan çıkardığımız zaman bunu başarı saymamamız lazım. Önemli olan insanlarımızı bu enkazların altına bırakmamak. Böyle ortamları şimdiden dizayn edip, sağlıklı, güvenli binalar yapmalıyız. Bu işin muhalefeti yok, bu işin iktidarı da yok, 77 milyon insanın sorunu. Biz burada iktidarıyla, muhalefetiyle hep beraber olup, kentsel dönüşüm çalışmalarında başarılı olmak zorundayız, bunun siyasi yönü yoktur. Burada herkesin elini taşın altına koymasını istiyoruz. Birebir vatandaşımıza anlatarak, bu işin önemini onlar da kavradıktan sonra işi hep beraber başarmak zorundayız."


Vali Nayir, ziyaret anısına Balta'ya Osmanlı armasının bulunduğu tabak hediye etti.


Yeni Şafak 


Geri Dön