Ekonomi

Brent petrol düştü, akaryakıta indirim yolda!

Dünyada yaşanan gelişmeler, akaryakıt ve brent petrol fiyatlarında dalgalanmalar görülmesine sebep olmakta. Dolar kurundaki artış akaryakıt fiyatlarını tırmandırırken, diğer yandan da Çin'de yaşanan gelişmeler brent petrol fiyatlarında düşüş görüldü.8 Temmuz’da motorine gelen indirimin ardından 9 Temmuz’da yeniden zamlanmıştı

Dünyanın en büyük ham petrol ithalatçısı olan Çin'de Covid-19 vakalarında yaşanan artış ve süren kısıtlamalar, brent petrol fiyatlarında aşağı yönlü bir baskı yarattı. 8 Temmuz’da motorine gelen indirimin ardından 9 Temmuz’da yeniden zamlanmıştı. Akaryakıt fiyatları 3 gündür değişiklik yaşanmadı.

DALGALANMALAR SÜRÜYOR
Döviz kurundaki dalgalanmalar ve brent petroldeki fiyat değişkenliği akaryakıt fiyatlarını direkt olarak etkilememekte. Vatandaşların gözünü ayırmadan takip ettiği akaryakıt fiyatlarında yeni bir indirim veya zam yapılıp yapılmayacağı ise merak ediliyor.

BRENT PETROL 105 DOLARIN ALTINI GÖRDÜ
Güne 107 dolar seviyesinde başlayan brent petrolün varil fiyatı yüzde 2,25 değer kaybederek 104 dolar seviyesine düştü. Bu inişin en önemli nedenlerinden birisi ise dünyanın en büyük ham petrol ithalatçısı olan Çin’de artan koronavirüs vakaları oldu.

Koronavirüs vakalarındaki artış ve getirilen kısıtlamalar petroldeki fiyatlar üzerinde aşağı yönlü baskı yaşandı. Küresel piyasalarda resesyon riski talebi düşürürken arz daralması endişeleri de fiyatlarda etki etti.

 

DESTEK NOKTASI 103 DOLAR SEVİYESİ
Geçen hafta 97,2 dolara kadar gerileyen brent petrolün varili Çin’in 220 milyarlık altyapı paketi açıklaması ve güçlü devam eden ABD iş gücü piyasası verileriyle kayıplarını kısmen telafi etmekte. Brent petrolde teknik olarak 104,92 ile 105,57 dolar aralığının direnç, 103,81 ile 103,34 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.

 

İSTANBUL AKARYAKIT FİYATLARI
İstanbul Anadolu yakasında 1 litre benzin fiyatı: 25,19 lira, İstanbul motorin litre fiyatı Anadolu Yakası'nda 25,40 TL İstanbul LPG litre fiyatı Anadolu Yakası'nda 10,49 TL İstanbul Avrupa Yakası'nda bir litre benzin fiyatı: 25,18 TL İstanbul motorin litre fiyatı Avrupa Yakası'nda 25,37 TL İstanbul LPG litre fiyatı Avrupa Yakası'nda 10,72 TL

ANKARA BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI
Ankara'da benzin litre fiyatı 25,30 lira Ankara'da motorin litre fiyatı 25,49 TL Ankara'da LPG litre fiyatı 10,74 lira

İZMİR AKARYAKIT FİYATLARI
İzmir'de benzin litre fiyatı 25,32 lira İzmir'de motorin litre fiyatı 25,50 TL İzmir'de LPG litre fiyatı 10,43 lira

https://emlakkulisi.com/arac-sahipleri-dikkat-1-agustos-son-gun/713314