Ekonomi

Brent petrol düşüş seyri devam ediyor! İşte nedeni

Brent petrolün varil fiyatı nisan ayından bu yana ilk defa 100 doların altına düştü. Petrol fiyatlarındaki düşüşte, başta ABD olmak üzere dünya genelinde güçlenmeye devam eden resesyon endişeleri ve enflasyona ilişkin belirsizlikler etkili oldu. Öte yandan küresel piyasalarda da FED’in etkisi hissedilir oldu

Merkez Bankalarının yükselen enflasyonu kontrol altına almak için para politikalarında sıkılaşmaya gitmesi, ekonomilerde resesyon beklentilerini yükseltti.

Öte yandan küresel piyasalarda da FED’in etkisi hissedilir oldu. FED durgunluk endişesiyle 0.75 oranında yapacağı faiz artırımını 50 baz puana çekebileceği görüntüsünü verdi. Dünya borsalarında yüzde 3'e varan kayıplar görülüyor. Güney Kore'de de enflasyonun neredeyse 24 yılın zirvesine çıkması, ekonomik büyüme ve petrol talebinin zayıflayacağına ilişkin kaygıları yükseltti.

 

GREV BİLE ETKİLEMEDİ
Petrol fiyatlarının Norveç'te enerji sektörü çalışanlarının greve gideceklerini duyurmasının ardından artan arz yönlü endişelere rağmen düşüş göstermesi gözden kaçmadı. Grev bugün üç açık deniz sahasında başlarken, sendika çözüm bulunamaması durumunda 6 Temmuz'da üç sahada daha çalışmaların durdurulacağını duyurmuştu.

https://emlakkulisi.com/her-dedigi-cikan-islam-memis-soygun-var-deyip-altin-yatirimcisini-uyardi/712773