Kent Haberleri

Brent petrol fiyatı düştü! Brent petrol varil fiyatı ne kadar oldu? 17 Mayıs 2023 brent petrol varil fiyatı 

Brent petrol varil fiyatı dün 75,94 dolara kadar yükseldikten sonra günü 74,91 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrol fiyatı yeni güne düşüşle başladı. Peki  Brent petrol varil fiyatı ne kadar oldu? 17 Mayıs 2023 brent petrol varil fiyatı. Bugün ise güne düşüşle başlayan brent petrolün varil fiyatının ne kadar olduğu merak ediliyor

Dün, brent petrolün varil fiyatı günü 74,91 dolar seviyesinde tamamladı. Bugün ise güne düşüşle başlayan brent petrolün varil fiyatının ne kadar olduğu merak ediliyor. Brent petrol varil fiyatı ne kadar oldu? 17 Mayıs 2023 brent petrol varil fiyatı.
 

BRENT PETROL NE KADAR? BRENT PETROLÜN VARİL FİYATI KAÇ DOLAR? 17 MAYIS 2023

Dün, brent petrolün varil fiyatı, günü 74,91 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı kapanışa göre yüzde 0,72 azalışla 74,37 dolar oldu. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 70,30 dolardan alıcı buldu.

 

BRENT PETROL FİYATI DÜŞTÜ!

Brent petrolün düşüşünde, ABD ham petrol stoklarında artış ile ABD ve Çin'de beklenenden zayıf ekonomik verilerin talep endişelerini artırması etkili oldu.

Amerikan Petrol Enstitüsü, ülkenin ham petrol stoklarında geçen hafta bir önceki haftaya kıyasla 3 milyon 690 bin varil artış tahmin edildiğini açıkladı. Piyasa beklentisi, 1 milyon 300 bin varil düşüş olacağı yönündeydi.

Stoklardaki artış beklentisi ülkede talebin düşük seyrettiği algısı yaratarak fiyatlar üzerinde baskıya neden oldu. ABD Enerji Enformasyon İdaresinin resmi stok verileri ise bugün belli olacak.

Ülkede makroekonomik verilerin karışık sinyaller vermesi de risk algısının yükseltti. ABD'de perakende satışlar, nisan ayında aylık bazda yüzde 0,4 yükselerek piyasa beklentilerinin altında kalırken, sanayi üretimi nisanda aylık bazda yüzde 0,5 artışla öngörüleri aştı.

Dünyanın en büyük petrol ithalatçısı Çin'de ise nisan sanayi üretimi ve perakende satış büyümesinin tahminlerin altında kalması, ekonominin ikinci çeyreğin başında ivme kaybettiğini göstergesi oldu.

Brent petrolün varil fiyatı ne kadar oldu? 16 Mayıs 2023 brent petrol fiyatı!
Benzin, motorin, LPG alacaklar dikkat! Son dakika fiyatları tek tek geldi! Akaryakıt fiyatları bugün hangi ilde kaç TL?