Ekonomi

Brent petrol yükseliyor! Bugün brent petrolün varil fiyatı ne kadar oldu? 2 Haziran 2023 brent petrol fiyatı

Brent petrolün varil fiyatı, dün 75,25 dolara kadar yükselirken günü 74,28 dolardan tamamladı. Peki bugün brent petrolün varil fiyatı ne kadar oldu? 2 Haziran 2023 brent petrol fiyatı. ün 75,25 dolara kadar yükselirken günü 74,28 dolardan tamamlarken bugün güne artışla başladı

Brent petrolün avril fiyatı haftanın son gününe yükselişle başladı. ün 75,25 dolara kadar yükselirken günü 74,28 dolardan tamamlarken bugün güne artışla başladı. Peki  bugün brent petrolün varil fiyatı ne kadar oldu? 2 Haziran 2023 brent petrol fiyatı.

BRENT PETROL BUGÜN NE KADAR? 2 HAZİRAN 2023 BRENT PETROL VARİL FİYATI!

Brent petrolün varil fiyatı, bugün yüzde 1,03 artışla 75,05 dolar oldu. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü  ham petrolün varili 70,77 dolardan işlem gördü.

BRENT PETROL NEDEN YÜKSELİYOR?

Brent petrol fiyatındaki yükselişte, ABD'nin borç limiti yasa tasarısının kabul edilmesi ve faiz oranı artışlarında duraklama beklentileri etkili oldu.

ABD Senatosu'nun borç limitinin artması ve ülkenin temerrüde düşmesini önleyecek yasa tasarısını onaylamasıyla borç limitinin 1 Ocak 2025'e kadar askıya alınması öngörülüyor. Tasarı, yasalaşması için ABD Başkanı Joe Biden'ın imzasına sunulacak.

ABD'nin ticari ham petrol stoklarında görülen yükseliş ise dünyanın en büyük petrol tüketicisinde talebin düşük seyrettiği algısı yaratarak fiyatlardaki yükselişte baskıya nedne oluyor.

ABD Enerji Enformasyon İdaresi, ülkedeki ticari ham petrol stoklarının geçen hafta yaklaşık 4,5 milyon varil artarak 459 milyon 700 bin varile yükseldiğini açıkladı

Piyasa beklentisi stokların 5 milyon 202 bin varil artması yönündeydi. 

Ticari ham petrol stoklarına dahil olmayan stratejik ham petrol stokları ise 2 milyon 500 bin varil düşüşle 355 milyon 400 bin varil oldu.

Söz konusu dönemde ABD'nin benzin stokları da 200 bin varil azaldı ve 216 milyon 100 bin varil oldu.

Öte yandan, piyasalar OPEC+ grubunun 4 Haziran tarihindeki toplantısını takip edecek.

Bazı uzmanlar bu toplantıda üretime yönelik bir politika değişikliği öngörmese de Çin ve ABD'den gelen zayıf üretim verilerinin OPEC+ kesintilerini daha olası hale getirilmesi bekleniyor.

Akaryakıt fiyatları değişti mi? Benzin, motorin, LPG'ye zam veya indirim var mı? Sürücüler rakamlara göz atın! 

Akaryakıt sektöründe gergin bekleyiş! 4 Haziran’da dananın kuyruğu kopacak!