Ekonomi

Brent petrolün varil fiyatı 76,08 dolardan işlem görüyor!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 76,08 dolardan işlem görüyor. Ayrıca  aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 71,38 dolardan alıcı buldu.Paylaşılan detaylara göre, brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 09

Aktarılan son dakika detaylarına göre, dün 77,15 dolara kadar çıkan Brent petrolün varil fiyatı, günü 75,90 dolar seviyelerinde tamamladı. Paylaşılan detaylara göre, brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 09.24 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,24 artış göstererek 76,08 dolar oldu. Ayrıca aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 71,38 dolardan alıcı buldu.

Verilen detaylara göre, söz konusu fiyatlardaki yükselişte, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'in gün içerisinde Kongre'de yapacağı konuşmada ekonomik büyümeye ilişkin olumlu öngörüler açıklayacağı ve ülkenin gelecekteki faiz hareketleri hakkında ipuçları vereceği beklentisi de oldukça etkili oldu.

Paylaşılan detaylara göre, Fed'in ABD ekonomisinin sürdürülebilir büyüme hedefi doğrultusunda yüksek enflasyonu düşürmeye odaklanması bekleniyor. Ekonomik büyümedeki istikrar, dünyanın en büyük petrol tüketicisi olan ABD'de talep artışını da beraberinde getirmesi bekleniyor.

Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan uzmanlar, Amerikan Petrol Enstitüsü'nün gün içerisinde açıklayacağı ham petrol stoklarına ilişkin öngörüsüne odaklandı.  Ayrıca ham petrol stoklarında düşüş beklentisi fiyatların yukarı yönlü hareketini de  destekliyor.

Diğer bir taraftan, dünyanın en büyük petrol ithalatçısı Çin'de talep toparlanmasına ilişkin endişeler fiyat artışlarını da sınırladı.

Brent petrolde teknik olarak 76,27 ile 76,47 dolar aralığının direnç, 76 ile 75,87 dolar aralığının da destek bölgesi olarak izlenebileceği kaydediliyor.

Peki akaryakıt fiyatlarında yeni zam ya da indirim var mı?

Benzin, motorin, LPG litre fiyatlarında son dakika! 

Akaryakıt fiyatlarındaki son dakika gelişmeleri milyonlarca sürücü tarafından yakından araştırılıyor. Benzin ve motorin fiyatları, dolar kuru ile Brent petrolde yaşanan dalgalanmalardan da etkileniyor. 

Brent petrol ile dolar kurunda yaşanan yükselişler akaryakıt fiyatlarına zam şeklinde yansıyor. Bu ay benzin, motorin ve LPG litre fiyatlarına peş peşe zamlar yapıldı. Dün de akaryakıtta fiyatlar yeniden değişti. Motorine 1 lira 64 kuruşluk zam geldi. 

Akaryakıt fiyatlarında bugün için yeni bir indirim ya da zam haberi verilmedi. 

Benzin, motorin, LPG litre fiyatlarında son dakika! Akaryakıt alacaklar şimdi rakamlara göz atın! 

Brent petrolün varil fiyatı yükseldi! Brent petrol varil fiyatı ne kadar oldu? 14 Haziran 2023 brent petrol fiyatı

Brent petrolün varil fiyatı 75,59 dolar!