Ekonomi

Brent petrolün varil fiyatı düştü! Brent petrol ne kadar oldu? 18 Mayıs 2023 brent petrol varil fiyatı

Brent petrolün varil fiyatı dün 77,31 dolara kadar yükselirken, güne yüzde 0,55 azalışla başladı. Brent petrol ne kadar oldu? 18 Mayıs 2023 brent petrol varil fiyatı. Bugün ise güne 0,55 düşüşle başlayan brent petrol ne kadar? Brent petrol ne kadar oldu? 18 Mayıs 2023 brent petrol varil fiyatı

Brent petrol varil fiyatı dün  77,31 dolara kadar yükselerek günü 76,96 dolar seviyesinde tamamladı. Bugün ise güne 0,55 düşüşle başlayan brent petrol ne kadar? Brent petrol ne kadar oldu? 18 Mayıs 2023 brent petrol varil fiyatı.
 

BRENT PETROL VARİL FİYATI DÜŞTÜ!

Brent petrolün varil fiyatı uluslararası piyasalarda 76,53 dolardan işlem görüyor. Düne göre brent petoldeki düşüşte, yatırımcıların ABD'de devam eden borç limiti görüşmelerine temkinli yaklaşması ve ABD'nin ham petrol stoklarındaki beklenenden fazla yükseliş etkili oldu.

 

BRENT PETROL NEDEN DÜŞTÜ?

ABD Başkanı Joe Biden, salı günü Kongre liderleriyle borç limiti konusunda  görüşmelerinin verimli geçtiğini belirterek,  ABD temerrüde düşmeden bir anlaşmaya varacaklarından emin olduğunu bildirmesi piyasaları etkiledi. 

ABD Başkanı Joe Biden, salı günü Kongre liderleriyle borç limiti konusunda verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirtti.

Öte yandan ABD Merkez Bankası'nın faiz oranlarını yükseltme olasılığının artması da fiyatları baskılamaya devam ediyor.

 

ABD Merkez Bankası (Fed) yetkilileri, sözle yönlendirmelerine devam ederken, New York Fed Başkanı John Williams, enflasyonun kabul edilemez derecede yüksek olduğunu kaydetti.

Chicago Fed Başkanı Austan Goolsbee haziran toplantısı için herhangi bir karar vermediğini belirtti. Faiz indirimlerini tartışmak için çok erken olduğu belirtildi.

ABD'nin ticari ham petrol stoklarında yaşanan artış dünyanın en büyük petrol tüketicisinde talebin düşük seyrettiği algısına neden olarak fiyatlar üzerinde baskıya neden oldu.

ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), ülkedeki ticari ham petrol stoklarının geçen hafta yaklaşık 5 milyon varil yükseltti ve 467 milyon 600 bin varil olduğu açıklandı. Piyasa beklentisi stokların 3 milyon 690 bin varil artması yönündeydi.

 

Ticari ham petrol stoklarına dahil olmayan  ham petrol stokları  2 milyon 400 bin varil düşerek, 359 milyon 600 bin varil oldu. 

Söz konusu dönemde ABD'nin benzin stokları da  1 milyon 400 bin varil azalarak 218 milyon 300 bin varile geriledi.

 

Akaryakıt fiyatlarında son dakika Mayıs şoku! Benzin, motorin, LPG litre fiyatı bugün ne kadar? Sürücüler dikkat

Brent petrol fiyatı düştü! Brent petrol varil fiyatı ne kadar oldu? 17 Mayıs 2023 brent petrol varil fiyatı 

Brent petrolün varil fiyatı ne kadar oldu? 16 Mayıs 2023 brent petrol fiyatı!