Genel

BTM yeni nesil bahçe çatılarını tanıttı!

Bitümlü Tecrit Maddeleri, Yapı Endüstri Merkezi'nde düzenlediği seminerde yeşil çatı sektöründe gelişen pazara ve ihtiyaçlara yönelik çözüm sistemlerini anlattı, BTM Botanik PE4 ürününün kullanım avantajları da ele alındı.


Bitümlü Tecrit Maddeleri (BTM), "Türkiye'nin çatılarını Yeni nesil bahçe çatıları ile yeşillendiriyoruz" temasıyla çıktığı yolda, Alman yeşil çatı firması Optigreen ile ortak düzenlediği seminerde yapı dünyasını ve tüketicileri bilgilendirdi. Yapı-Endüstri Merkezi'nde (YEM) düzenlenen etkinlikle, yeşil çatı sektöründe ülkemizde gelişen pazar ve ihtiyaçlara yönelik çözüm sistemleri tanıtıldı. BTM, Optigreen ürün yelpazesi görsel ve uygulama maketleri ile yaptığı tanıtımda yoğun ilgi gördü.


Almanya ile işbirliği

Sektörünün önde gelen firmalarını buluşturan etkinlikte, Türkiye'de bir ilke imza atarak TS EN 13948 sertifikasını alan BTM'nin, bu belgeyi almaya hak kazanan BTM Botanik PE4 ürününün kullanım avantajları da ele alındı. Etkinlikte BTM Botanik PE4 yalıtım örtüsünün yanı sıra Alman çözüm ortağı yeşil çatı uzmanı Optigreen'in yüksek ve değişken eğimli çatı çözümleri, bahçe çatılara inovasyonun katkıları ve özellikle Avrupa'daki uygulama örnekleri de çeşitli görsellerle katılımcılara sunuldu.


BTM Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Orkun Ürkmez, "Suyu ve bahçeyi çatıya taşımanız konusunda hepinizin kafasında soru işaretleri olduğunu düşünüyoruz. Herkese bugüne kadar yoğun yapılaşma nedeni ile doğadan aldığımızı bir parça da olsa ona geri verebileceğimizi göstermek istiyoruz" dedi. BTM Teknik Danışmanı Jozef Bonfil ise, BTM'nin alanında Avrupa'nın en iyisi olan Alman Optigreen ile 2 yıl önce işbirliğine gittiğini vurguladı. Bonfil, "Uzun zamandır aktif olduğumuz yeşil çatı alanında özellikle son iki yıldır her türlü modern çatı tasarımına yanıt verecek ürün çeşitleriyle iddialı konuma geldik" dedi. Almanya ve Türkiye'den fotoğraflar gösteren ve gittikçe artan yoğun yapılaşmaya dikkat çeken Optigreen'den Heiko Schmidt ise yaptıkları uygulamalarla biyoçeşitliliği devam ettirmeyi hedeflediklerini söyledi.


Yeni Asır