Ekonomi

Bu 7 kuralı uygulayın, zengin olun!

Zengin olmak isteyen kişiler neler yapmalı? Zenginlerin zengin olmasının ardında yatan nedenler neler? Sizde bu 7 kuralı hayatınızda uygulayın, zengin olun. İşte 0’dan 100 bin dolara çıkmak için uymanız gereken 7 kural...Zengin olmak isteyen kişiler neler yapmalı? Zenginlerin zengin olmasının ardında yatan nedenler neler? Zengin olmak için hayatınızda uygulamanız gereken kurallar nelerdir? İşte 0’dan 100 bin dolara çıkmak için uymanız gereken 7 kural

Zengin olmak milyonlarca kişinin hayali fakat bu durum pek çok kişinin dünyasında hayal olmaktan ileri geçemiyor. Zengin olmak isteyen kişiler neler yapmalı? Zenginlerin zengin olmasının ardında yatan nedenler neler? Zengin olmak için hayatınızda uygulamanız gereken kurallar nelerdir? İşte 0’dan 100 bin dolara çıkmak için uymanız gereken 7 kural...

1 - "Hiçbir şeyin olmadığı on yıllar vardır ve on yılların olduğu haftalar vardır" -Lenin.

2008'deki konut krizinden bu yana dünyayı değiştiren hiçbir şey olmadı, ancak 2022 yılı, tam anlamıyla dünyayı yeniden şekillendiriyor. Teknoloji hisseleri çöktü ve kripto çöktü, dünya açlığın eşiğinde. ABD'nin küresel egemenliğine, Ukrayna üzerinden meydan okunuyor, dünya Çin'in Tayvan'a saldıracağından endişe ediyor. Tedarik zincirleri dünya çapında bozuluyor, enflasyon hızla yükseliyor, petrol fiyatları her zamankinden daha yüksek ve hala küresel pandemiden henüz çıkmış değiliz. Yıl sonuna kadar, tamamen farklı bir dünyada yaşıyor olabiliriz. En önemli şey, böyle büyük değişiklikler meydana geldiğinde servetin el değiştirmesidir ve zor olan şey ise, bu servet geçişinden yararlanmaktır. Sadece kaç kripto paranın iflas ettiğine bir bakın. Her şey istikrarlı olduğunda bir işe başlamak kolaydır. Fakat unutmayın, büyük bir rekabet ile karşı karşıyasınız. Krizler mükemmel bir fırsattır çünkü kaos yaratırlar ve dünya tek bir günde, bir bakışta değişir, özellikle de, statüko değiştiğinde.

2 - “Ne zaman taarruza geçeceğini ve ne zaman geçmeyeceğini bilen general kazanır."

Motivasyon geldiğinde her şeyi yapmak istersiniz. Bir iş kurabilir ya da yatırım yapabilirsiniz. Ticaret yaparak başlayabilirsiniz, bunun için bağlantılar kurmanız yeterlidir. Ancak tek sorun, kaynaklarınızın sınırlı olmasıdır. Nasıl kavga edeceğinizi bilmiyorsanız, ne yaparsanız yapın, başarısız olursunuz. Özellikle finansal yolculuğunuzun henüz başındaysanız, kavgalarınızı dikkatlice seçin. Kendinizden emin olduğunuz bir şey seçin ve daha çekici olan diğer fırsatlar da dahil olmak üzere hiç kimse veya hiçbir şey tarafından dikkatinizi dağıtmayın. Bazen dikkatinizin dağılmaması için egonuzu yutmanız veya odaklanmak için bir şeyden vazgeçmeniz gerekir. Doğru zamanda doğru zorlukları seçmek, yolculuğununuzun bir parçası. Tüm esnafların krikosu olmaya çalıştığınız an, hiçbir şeyin başı olmazsınız.

3 - "Başka bir amacı olmayıp bütün gününü, sadece daha fazla para kazanma uğruna harcayan bir adamdan daha aşağılık ve zavallı birini tanımıyorum- Rockerfeller

Para harika bir motivasyondur, fakat yeterince paraya sahip olduğunuzda motivasyon kaybolur. Yeterince kazanamıyorsanız şimdi öyle görünmeyebilir, ancak rahat yaşayabileceğiniz ve gelirinizin yüzde 50'sinden fazlasını biriktirebileceğiniz bir çizgiyi aştığınız anda motivasyonunuz düşmeye başlayacaktır. Ayrıca paranın peşinde koşmanın sonu olmadığı için anlamsızdır. Dolayısıyla amaç, insanlara yardımcı olacak bir şey inşa etmek olmalıdır ki bu sizin hedefinizi daha anlamlı kılacaktır. Sabahları uyanmak için size daha güçlü bir sebep verecektir. Üstelik ne kadar çok insana yardım edersen, o kadar çok insan bunun için para öder, sen de o kadar çok para kazanırsınız.

4 - "Daha büyük bir hedef için, sahip olduklarınızı bırakmaktan korkmayın" - Rockefeller

Daha büyük bir hedef için, sahip olduklarınızı bırakmaktan korkmayın! İşte bu yüzden çoğu insan zengin olmuyor. Mezun olanlar iş arıyor ve bulduklarında, eğer rahat bir yaşam için ihtiyaç duydukları her şeye sahiplerse, orada kalmayı tercih ederler. Başlarda bu işi geçici olarak görürler, çünkü kaybetmekten korkarlar ve bu nedenle risk almaktan kaçınırlar. Ancak sorun şu ki, bazen daha iyi olanı almak için, elinizdekini vermelisiniz. Bu, işinizi bırakıp o işe başlamanız gerektiği anlamına gelmez Ama sorun şu ki, bazen daha iyi olanı almak için, elinizdekini vermelisiniz. Bu, işinizi bırakıp o işe başlamanız gerektiği anlamına gelmez ama çok rahat olmayın, rahat hayattan vazgeçmekten korkmayın. İlerlemek için bazı riskler almalısınız.

5 - Önyargılarınızın kararlarınızı belirlemesine izin vermeyin.

Fikirlerinizin çoğu, kulağa mantıklı gelseler bile, gerçekliği yansıtmayabilir. Ailenizin size iyi notlar almanın ve kariyer hiyerarşisini talep etmenin yoksulluktan kurtulmanın tek yolu olduğunu söylediği fakir bir ailede büyüdüyseniz, bunun gerçek olduğu anlamına gelmez. Her şeye yeni bir bakış açısıyla bakın. Hedefinize ulaşan insanlarla konuşabilirseniz, bu gerçekten zihninizi açacaktır.

6 - "Kendinizi dün ne olduğunuzla karşılaştırın, bugün ki başkaları ile değil." – Peterson

Kendinizi başkaları ile karşılaştırmayın, başkalarının da sizi karşılaştırmasına izin vermeyin. Kendinizi sadece geçmişteki siz ile karşılaştırın. Daha iyi nasıl olabileceğinizi araştırın.

7 - "Karşılaştığınız en büyük tehlike, zihninizin yumuşaması ve gözlerinizin donuklaşmasıdır."

Asıl tehlike, bu hedefe ulaştığınızda ilerlemeye devam etmek veya o noktada bırakarak sadece, tüm faturaları ödeyecek kadar kazanmaktır. Disiplininiz yavaş yavaş ortadan kalkacak, iş ahlakınız yumuşayacak ve harcamalarınız yavaş yavaş artacaktır. Büyümeniz duracak, harcamalarınız artmaya devam edecek, bu da sizi tekrar maaştan maaşa yaşamaya başlayacağınız noktaya getirecek. Bu nedenle, zorluk, finansal hedeflerinize ulaştıktan sonra bile kendinizi disiplinli tutmaktır.

KAYNAK: https://www.youtube.com/watch?v=riiqY32T9ZI

Para biriktirmenin 10 kolay yolu! 
Fakirlerin yapıp zenginlerin yapmadığı 7 şey!
Pasif gelir elde etmenin 12 kolay yolu!
Paranızı kurtarmak istiyorsanız bu 10 hataya sakın düşmeyin!