Kent Haberleri

Bu ailelere bu kadar para ödenecek. Hemen bakın

Aile Bakanlığı tarafından çocuklu ailelere yönelik para ödemesi gerçekleştirilecek. Aile Bakanlığı'nın ödemeleri ailelerin çocuk sayısına göre artış gösterecek. İşte Bakanlık tarafından gerçekleştirilecek ödemenin detayları. Bakanlık ayrıca çocuklu ailelere yönelik de destek ödemesi yapıyor

Aile Bakanlığı tarafından Türkiye'de yaşayan ve gerekli koşulların oluştuğu ailelere destek ödemeleri gerçekleştiriliyor. Bakanlık ayrıca çocuklu ailelere yönelik de destek ödemesi yapıyor. Aile Bakanlığı'nın destek ödemesi, ailelerin çocuk sayılarına göre değişkenlik gösteriyor. Çocuklu ailelere para yardım desteği yapılacak! Birden fazla çocuğu olanlara güzel haber verildi. Devlet, çocuk başına para ödeyecek. Zor durumda olan ailelerin bir nebze olsa da nefes alabileceği yardımın detayları ve çocuk başına yapılan ödemenin miktarları açıklandı.

Ödemenin Aile Bakanlığı tarafından yapılacağı açıklandı. İhtiyaç sahibi ailelere destek paketi kapsamında ödemeler yapılıyor. Yıl içerisinde hane başına düşen aylık gelirin asgari ücretin 1/3’ünden az olması gerektiği belirtildi. İşte o ödemenin detayları:

Kişi başına düşen gelirin 450 TL altında olması durumunda 1250 TL,

Kişi başına düşen gelirin 450 TL ile 911,15 TL arasında olması durumunda 1100 TL,

Kişi başına düşen gelirin 911,15 TL ile 1372,30 TL arasında olması durumunda 950 TL,

Kişi başına düşen gelirin 1372,30 TL ile 2.835,60 TL arasında olması durumunda 850 TL ödeme yapılmaktadır.

ÇOCUK BAŞINA ÖDEMELERİN MİKTARI DEĞİŞECEK 

Çocuk başına yapılan ödemelerin detayları da belli oldu. Hanede bulunan çocuk sayısına göre destek ödemesi yapılacak. 1,2,3,4,5 ve daha fazla çocuğu olan hanelere yapılacak ödemeler şu şekilde:

1-2 çocuklu hanelere, 350 TL

3 çocuklu hanelere, 450 TL

4 çocuklu hanelere, 550 TL

5 ve üzeri sayıda çocuklu hanelere ise 650 TL tutarında ek ödeme yapılacaktır.