Ekonomi

Bu bankada paranız varsa dikkat! Eğer 3 ay içerisinde bankaya gitmezseniz bakın paranız ne olacak?

Vakıfbank, mevduat hesapları için önemli bir zamanaşımı duyurusu yaptı. Bankanın açıklamasına göre, zamanaşımı listesinde yer alan müşterilerin, 101 gün içerisinde şubeye başvurmaları gerekiyor.Vakıfbank müşterisiyseniz, hesabınızdaki mevduatın güvence altında kalması için zaman aşımı süresine dikkat etmeniz gerekiyor

Bu süre içerisinde başvuruda bulunmayan müşterilerin hesaplarındaki bakiyeler Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na devredilecek. Vakıfbank müşterisiyseniz, hesabınızdaki mevduatın güvence altında kalması için zaman aşımı süresine dikkat etmeniz gerekiyor. İşte habere ilişkin detaylar...

Banka konu ile ilgili açıklaması şu şekilde:

Vakıfbank’ın mevduat hesaplarında bulunan bakiyeler için yaptığı açıklama şu şekilde:
Bankacılık Kanunu'nun 62. maddesi gereği, bankalar nezdindeki mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklardan hak sahibinin son talep veya yazılı talimat tarihinden itibaren on yıl içinde aranmayanlar zamanaşımına uğramaktadır.

Bu kapsamda, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından yayımlanan yönetmelik gereği bankalar, zamanaşımına uğrayan mevduat, emanet ve alacakların listesini Şubat ayı başından itibaren kendi internet sitelerinde dört ay boyunca ilan etmekle yükümlüdür.

Vakıfbank da zamanaşımı listesinde yer alan müşterilerinin 15 Haziran 2023 tarihine kadar hesaplarının bulunduğu şubeye kimlik belgeleri ile başvurmamaları halinde, yasal düzenlemeler gereği zamanaşımına uğramış olan mevduat bakiyelerinin Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na devredileceğini açıkladı.

 

Zamanaşımı listesi için sorgulamanın nasıl yapılacağı merak ediliyor

Vakıfbank, mevduat hesapları için duyurduğu zamanaşımı konusunda arayışlar başladı. Vakıfbank müşterileri verilen zamanı kaçırmamak için listede olup olmadıklarını merak ediyor. Bundan dolayı da zamanaşımı listesi sorgulama işlemlerinin nasıl yapılacağını merak ediyor. Vakıfbank mevduat hesaplarındaki bakiyelerini kaybetmek istemeyen kişiler aşağıdaki adımları takip ederek zamanaşımı listesinde bulunup bulunmadıklarını kontrol edebilirler.

Vakıfbank, müşterilerin banka hesaplarında bulunan zamanaşımına uğramış mevduat bakiyelerini sorgulayabilecekleri bir internet sayfası açtı. Sorgulama sayfasında, müşterilerin ad-soyad gibi bilgilerini girerek hesaplarında zamanaşımına uğramış mevduat bakiyesi olup olmadığını öğrenebilecekleri bildirildi. Müşteriler, Vakıfbank'ın resmi internet sitesi üzerinden bu sorgulama işlemini gerçekleştirebilecekler. Listede adı bulunan kişiler, 15 Haziran 2023 tarihine kadar hesaplarının bulunduğu şubeye kimlik belgeleri ile başvurarak bakiyelerinin Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na devredilmesini önleyebilirler.

Ziraat Bankası'ndan son dakika açıklaması! Bankart sahipleri acilen baksın! 31 Mart 2023'e kadar vaktiniz var!

Teminatsız kredi almak isteyenlere güzel haber bu bankadan geldi! Başvuru için koşullar!

İş Bankası kartı olanlar dikkat! Çok önemli bir açıklama geldi!