Kent Haberleri

Bu başvuruyu eksiksiz yapanların hesabına bir yıl boyunca 650 TL yatacak! Bakan Derya Yanık tek tek açıkladı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca sosyal yardımlara önceki aylarda 'Çocuk Destek Bileşeni' adında yeni bir program daha eklendi. Çocuk sahibi olan tüm vatandaşlar bu yardım programıyla ilgili ayrıntıları araştırmaya başladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal yardım konusunda gün geçtikçe yeni bir ödeme paketi daha duyurarak ve daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşarak yurttaşları sevindirmeye devam ediyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından çocuklara yönelik yeni bir yardım programı geliyor. ‘Çocuk Destek Bileşeni' doğrultusunda gerçekleştirilecek yardımın detayları anne babaların gündeminden düşmüyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye Aile Destek Programı doğrultusunda uygulamaya başladıkları çocuk desteği ödemelerinin ne kadar ve hangi tarihten itibaren ihtiyaç sahibi vatandaşların hesaplarına aktarılacağı konusunda ayrıntıları da kamuoyuyla paylaştı.

İşte detaylar...

ÇOCUK DESTEĞİ NEDİR VE NE KADAR ÖDEME YAPILIR?

Bakan Derya Yanık, sosyal yardım programlarından yararlanan ihtiyaç sahibi ailelerdeki çocuklar ile ilgili ek destek sağlayacaklarını bildirerek, “Çocuk Destek Bileşeni” doğrultusunda konutlarda bulunan çocuk sayısına göre ihtiyaç sahibi vatandaşlara aylık 350 lira ila 650 lira aralığında destek vereceklerinin altını çizdi. Bakan Yanık, “Bu doğrultuda, 1-2 çocuklu hanelere 350 lira, üç çocuklu hanelere 450 lira, dört çocuklu hanelere 550 lira, beş ve daha fazla çocuk bulunan hanelere ise 650 lira ek destek sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

ÇOCUK DESTEK BİLEŞENİ BAŞVURUSU NEREYE, NASIL YAPILIR?

Söz konusu yardım programına başvurular e-Devlet Kapısı sisteminden ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) yapılacak. Aile Destek Programı'nda 1 yıl boyunca düzenli bir şekilde hesaplara aktarılacak.

ÇOCUK DESTEĞİ ŞARTLARI NEDİR?

Türkiye Aile Destek Programı’ndan faydalanma şartları şöyle:

Evde kişi başına düşen aylık gelirin, net asgari ücretin üçte biri oranında yani; 2.833,45 liranın altında olması gerektiği ifade edildi. İhtiyaç sahibi olduğu belirlenenler bu yardım programından faydalanabilecek. Aynı zamanda, hali hazırda destek ödemesi alanlar ilaveten bu desteği alabilecek.

ÇOCUK YARDIMI BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

Vergilerde devrim niteliğinde değişiklik! Resmi Gazete’de yayımlandı!    

Bayram ikramiyesi ödemeleri başladı! Henüz ikramiyesi yatmayan emekliler ne zaman alacak?

2 milyona yakın Bağ-Kur’luya müjde! Prim gün sayısında yeni gelişme! Bakan Bilgin tek tek açıkladı!