Ekonomi

‘Bu daha fragman’ diyen İslam Memiş, gram altının pik seviyesini açıkladı!

Ünlü ekonomi uzmanı İslam Memiş herkesin beklediği açıklamalar yaptı. Memiş bu açıklamalarda altın fiyatlarının da dolar fiyatlarının da artacağını ifade etti. Uzman ekonomisti açıklamaları şöyle:Fed faiz kararlarının henüz açıklanmadığı için altında kısa süreliğine gerileme yaşandı

FED kararları ve Fed Başkanı Jerome Powell açıklamaları altın fiyatlarını belirliyor. Fed faiz kararlarının henüz açıklanmadığı için altında kısa süreliğine gerileme yaşandı. Ancak bu gerilemenin uzun sürmeyeceği düşünülüyor. Yatırımcılar merakla yeni gelişmeleri bekliyor. İslam Memiş'in açıklamaları ve tavsiyeleri haberimizde.

UZMANDAN UYARI

Birçok yatırımcının takipçisi olduğu, genel olarak yaptığı analizlerin de doğru olduğu bilinen Altın ve Para piyasaları uzamanı İslam Memiş uyarılarda bulundu. Piyasalarda dalgalanmaların olduğunu söyleyen İslam Memiş durumun yatırımcı tarafından da sıkıntılı olduğunu vurguladı. Yatırımcılar, uzmanlardan hangi yatırım aracını tavsiye edebilirsiniz ya da hangi yatırım aracı daha fazla değer kazanacak gibi soruların yanıtlarını beklemekte. Bütün yatırım araçları hakkında tek tek açıklama yapan piyasa uzmanı İslam Memiş'in uyarılarını ayrı ayrı inceledik. İşte yatırım araçlarının güncel durumu.

Borsa

Borsa İstanbul'un 5353 puanda, yüzde 1 oranında satış olduğunu açıkladı. Borsa tarafından ne en yüksek seviyelerin ne de en düşük seviyelerin görülmediğini söyledi. Eğer bir kişi yatırımını uzun vadeli düşünüyorsa elbette borsa piyasasını kullanmalı diyerek belirtti. Bu piyasayı tercih eden kişilerin, kredili işlem yapmaması, elinde bulunan hisselerini farklılaştırması ve kumar piyasası olarak görmemesi gerektiğin vurguladı. Bu durumlar söz konusu edildiğinde kişilerin borsa piyasasında zarar etmelerinin çok düşük bir olasılık olduğunu ekledi.

Dolar

Dolar seviyelerinin şu anda diğer yatırım araçlarına göre daha düz seviyelerde olduğunu açıklayan İslam Memiş, seçim dönemine kadar da durumun böyle devam edeceğini açıkladı. Aynı zamanda serbest piyasa yani döviz büroları, bankalar, Kapalı Çarşı piyasalarında ve ekranlarda farklı kurların gösterildiğini de ayrıntı olarak ekledi. Ekranlarda 18.81 seviyelerinde gösterilen dolar TL kurunun piyasalarda 19 seviyelerini üzerinde olduğunu söyledi. Seçimlerden sonra özellikle haziran ayı sonrasında dolar TL kurunun artacağını hatta 24-25 seviyelerine ulaşacağına açıklamalarında yer verdi.

“Pişman olursunuz” diyen Selçuk Geçer’den tarihi dolar uyarısı!

İslam Memiş paylaştı: İşte doların coşacağı tarih!

EYT'de şartlar belli oldu! İşte Meclis'e gelen kanun teklifi!