27 / 04 / 2024

Bu devirde konut almak yatırım mı, baş belası mı!

Bu devirde konut almak yatırım mı, baş belası mı!

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki kriz büyürken, konuta  yatırım yapmak isteyenlerin de kafası iyice karıştı. Yatırımcı elindeki parayı nasıl değerlendirmesi gerektiğini araştırırken, kripto fenomeni Murat Ali Calman konut yatırımının baş belası ve stres nedeni olduğunu söyledi. Takipçileri itiraz



Ev sahibi ve kiracılar arasındaki kriz büyürken, konuta  yatırım yapmak isteyenlerin de kafası iyice karıştı. Enflasyon beklentisinin iyice bozulması, yatırımcının elindeki parayla ne yapacağı sorusunun cevabını bulmayı zorlaştırıyor. Yüzde 25 kira sınırlaması ve kiracı-ev sahibi haklarını düzenleyen yasa nedeniyle yatırımcı Türkiye’den konut alma fikrinden uzaklaşıyor. Güvenli bir liman olarak görülen konutun bir yatırım aracı olmadığını söyleyenlerin sayısı da gün geçtikçe artıyor.

Kripto fenomeni Murat Ali Calman,  https://twitter.com/calmanmuratali  X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 5 milyon TL üzerinden bir portföy örneği sundu.

10 ay önce 5 milyon TL’si olan bir kişinin yaptığı yatırım aracına göre kazancını açıkladı. Buna göre 10 ayda

Konut 6 milyon TL
Altın 8.3 milyon TL
Dolar 8.1 milyon TL
THY hissesi 12 milyon TL
Ersu 29 milyon TL
Fonet 52 milyon TL  getiri sağladı.

Calman bu hesaptan yola çıkarak, “Konut en iyi yatırım enstrümanı değildir... Konut kesinlikle muhteşem karlı bir enstrüman değildir. Konut, strestir, çiledir, beladır” paylaşımını yaptı.

Takipçileri Calman’ın hesabına katılmadı. Sadece yükselen hisseleri yazmasının yanlış olduğunu belirterek, Hektaş alanın 2.5 milyon, Sasa alanın ise elinde 2.7 milyon TL ile büyük kayıpta olduğunu söyledi.

İŞTE O PAYLAŞIM

KAYBEDEN HİSSELERİ DE YAZIN!

Ev sahibi Fatmagül’ün suçu ne? dedi. Manifestosunu açıkladı

En çok hangi şehirlerden ev alanlar kazandı?

Ev sahipleri zengin, kiracılar yoksul mu? Mağdur ev sahibinden Bakan Tunç'a yüzde 25 zam sınırı tepkisi!

Konut sitesi aidatları yüzde 50 arttı! Ankara'da aidatlar 10 bin TL'ye kadar yükseldi!

Konut sitesi aidatları yüzde 50 arttı! Ankara'da aidatlar 10 bin TL'ye kadar yükseldi!

Geri Dön