Ekonomi

Bu gece iyi uyuyun, yarın dolar ve altında bomba şeyler olacak

Dolar ve altında yaşanan gelişmeler merakla takip ediliyor. Yatırımcılara bir önemli haber daha verildi. Yarın ABD'de açıklanacak enflasyon verileri, altın ve dolarda birçok şey belirleyecek. Durum böyle olunca gelişmeler de merak ediliyor

Yatırım yapmaya hazırlanan vatandaşlar altın ve dolardaki gelişmeleri anbean takip ediyor. Durum böyle olunca gelişmeler de merak ediliyor. Dolar ve altınla ilgili yarın çok önemli bir gelişme yaşanacak. Ancak daha öncesinde bugün neler olduğuna bakalım. 
Dolar ve euroda bugün sabah saatlerinde bir ilk yaşandı. Euro-dolar paritesi 2002'den bu yana en düşük seviyeye gelerek, 17.40 seviyelerinde eşitlendi.
 

PARİTEDE EN DÜŞÜK SEVİYE

Euro/dolar paritesi haftanın ilk işlem gününde yüzde 1'i aşan düşüşle 1,0057 seviyesini test etti. Böylelikle paritede 20 yıldan bu yana en düşük seviye kaydedildi.

KORONAVİRÜS OLUMSUZ ETKİLİYOR

İngiltere'de yaşanan siyasi çalkantının etkisiyle sterlinin de dolar karşısında değer kaybı hızlandı. Sterlin, dolar karşısında yüzde 1 kayıp yaşadı.
Doların güçlenmesinde haftanın ilk işlem gününde risk iştahında görülen bozulma da rol oynadı. Çin'de yeniden Covid-19 vakalarının artması ve salgın önlemlerinin gündeme gelmesi risk algısını olumsuz etkilerken, Avrupa hisseleri ve ABD vadelileri de geriledi.
 

TÜM GÖZLER YARINDA

Öte yandan piyasalar, 13 Temmuz'da açıklanacak ABD enflasyonuna odaklandı. ABD'de açıklanacak Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verisi öncesi enflasyon endişesi ve güvenli liman olarak dolara talebi arttırdı. Ekonomistler, ABD'de enflasyonun yüzde 9 seviyesine yaklaşarak 40 yıllık zirveyi görmesini tahmin ediyor. 

Özel hastane muayene ücretleri ne kadar? İşte ayrıntılı liste

Son dakika gelişmesi... Kredilerle ilgili BDDK'dan flaş açıklama!

Böylesi görülmemişti! Doğal gazda tehlike çanları çalıyor