Genel

Bu göçmen yasası niçin değiştirildi?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, X sosyal medya hesabından Pera Palas'ta Gece Yarısı kitabından alıntı yaparak ''Bu göçmen yasası niçin değiştirildi?'' paylaşımına yer verdi. 

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, https://x.com/TebernKireci1 resmi X sosyal medya hesabından Pera Palas'ta Gece Yarısı ' kitabında yer alan 304. sayfasını paylaştı.

Tebernüş Kireçci Ayşen Anadol tarafından tercüme edilen 'Pera Palas'ta Gece Yarısı' kitabının 304. sayfasını paylaşarak ''Kim, niçin böyle bir göçmen yasasını değiştirip sınırlarımızı eleğe çevirdi?'' sorusunu sordu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...
Tebernüş Kireçci @TebernKireci1
Bu göçmen yasası niçin değiştirildi?

Türkiye'deki göçmen yasası savaş esnasında vuku bulabilecek mülteci akınını daha baştan engellemek üzere çıkarılmıştı; en azından devlet görevlileri böyle açıklıyordu. 

Yasa, daha ziyade 1920'ler ve 30'larda ülkeden kaçan azınlıkların dönmesini engellemeye yönelikti. 

Yasa öyle katı uygulanıyordu ki, ne olur ne olmaz belki aile mülklerinin iadesini talep edebilecek eski İstanbullulardır diye, bazen Yunan adlı Amerikalı denizcilere İstanbul'da karaya çıkma izni verilmiyordu.

Pera Palas'ta Gece Yarısı

Charles King 

Çeviri Ayşen Anadol

Sayfa: 304

Sorusu: Kim, niçin böyle bir göçmen yasasını değiştirip sınırlarımızı eleğe çevirdi?

Tebernüş Kireçci sordu: Türkiye'de konut kalitesi iyiye mi gidiyor, kötüye mi?

Denizlerdeki balıklar nereye gitti?

Ne ucuz? Ne pahalı?