Ekonomi

Bu haber binlerce kişiyi ilgilendiriyor! Bedelli askerlik ücreti kaç para oldu?

Binlerce kişinin beklediği haber nihayet geldi, bedelli askerlik ücretleri belli oldu. Peki bu sene içerisinde bedelli olarak askerlik yapmak isteyenler kaç para ödeyecek? İşte cevabı… Bugün açıklanan enflasyon verilerinden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emekli ve memur maaş zam oranlarını da açıklamasıyla, bedelli askerlik ücreti de belirlendi

Bedelli askerlik yapacak olanların beklediği haber nihayet geldi. Bugün açıklanan enflasyon verilerinden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emekli ve memur maaş zam oranlarını da açıklamasıyla, bedelli askerlik ücreti de belirlendi.

Bedelli askerlik ücretleri belirlendi. TÜİK tarafından açıklanan aralık ayına ait enflasyon rakamlaranın ardından memur ve emekli ücretlerine yapılacak zam oranları da netleşti.

Türkiye’de milyonlarca kişinin beklediği enflasyon rakamları bugün açıklanırken, söz konusu rakama eklenen refah payı ile emeklilerin bu yıl için alacakları zam oranı yüzde 25 olarak belirlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, memur ve emeklilere yapılacak olan maaş artışını refah payıyla birlikte yüzde 25 olarak belirlediklerini duyurmasının ardından, bedelli askerlik yapmak isteyenlerin 2023 yılı için ödeyecekleri ücret de belirlenmiş oldu

BEDELLİ ASKERLİK YAPMAK İSTEYEN 100.080 TL ÖDEYECEK

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)’in açıkladığı aralık ayına ait enflasyon rakamları sonrası memur ve memur emeklileri ocak ayında toplam yüzde 16,48; SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise yüzde 15,40 zam almaya hak kazanırken bu rakama ek olarak gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyuracağı refah payına çevrilmişti.

Beklenen haberi katıldığı bir toplantıda duyuran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memur maaş artışının yüzde 25 olarak belirlendiğini açıklamasının ardından 2023 yılı bedelli askerlik ücretleri de belli oldu. Bedelli askerlik ücreti 2023 Temmuz ayına kadar 100.080 TL oldu.

ERDOĞAN, “MEMUR VE EMEKLİ MAAŞ ARTIŞINI YÜZDE 25 OLARAK BELİRLEDİK” DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı etkinlikte memur ve emekli maaş artışını refah payıyla birlikte yüzde 25 olarak belirlediklerini bildirdi. Erdoğan’ın açıkladığı rakamla birlikte 2023 yılı bedelli askerlik ücreti de belli oldu.

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ 100 BİN TL’YE YÜKSELDİ

2022 Temmuz ve Aralık ayları arasında 80,064,72 TL olarak açıklanan bedelli askerlik ücreti, memur maaş zammının netleşmesiyle birlikte 6 aylık enflasyon farkı ve refah payıyla birlikte yüzde 25 zamlandı ve 2023 yılı için 100 bin liraya yükselmiş oldu.