Ekonomi

Bu haber vatandaşı çok sevindirecek! Dev marketlerden peş peşe indirim müjdesi geldi!

Aşırı zamlar nedeniyle, Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un, kısa süre önce, ulusal zincir marketlerin üst yöneticileri ile bir araya gelerek asgari ücret zammının ardından etiket fiyatlarıyla ilgili uyarılarda bulunması sonrası Şok, Migros ve CarrefourSA peş peşe indirim ve fiyat sabitleme kampanyaları ya

Son dönemlerde artan gıda fiyatlarıyla hedefte olan ve haklarında Rekabet Kurulu tarafından soruşturma açılan zincir marketlerden bu kez peş peşe indirim haberleri geldi.

Geçtiğimiz günlerde ŞOK Marketler’in 1000 üründe fiyatları sabitlemesinin ardından, Migros ve CarrefourSA da kampanyalarını açıkladı. Bugün Migros, Ocak ayı boyunca 419 ürünün fiyatlarını değiştirmeyeceğini, CarrefourSA ise 20 bin üründe indirim yaptığını duyuru.

MİGROS: 419 ÜRÜNDE FİYATLAR DEĞİŞMEYECEK

Önde gelen zincir marketlerden Migros, ocak ayı boyunca en temel ihtiyaç ürünlerini içeren Migros markalı 419 üründe fiyatları sabitlerken, 3 binden fazla markalı üründe sürekli indirim yapacağını duyurdu.

Şirket, enflasyonla mücadele kararlılığıyla yüzlerce temel üründe hem fiyatları sabitledi hem de indirim kampanyaları başlattığını açıkladı

Bu ay boyunca un, yağ, çay, şeker, bakliyat, deterjan, çocuk bezi gibi en temel ihtiyaç ürünlerini içeren Migros markalı 419 üründe fiyat sabitlemesine giden şirket, aynı zamanda 3 binden fazla markalı üründe ise sürekli indirim yapıyor. Bunun dışında Migros, 23 farklı gruptaki tüm ürünleri kapsayacak şekilde 20 bine yakın üründe özel olarak yüzde 25'den yüzde 50'ye varan indirimler sunacak.

CARREFOURSA’DAN 20 BİN ÜRÜNDE YÜZDE 20-40 İNDİRİM KAMPANYASI

İndirim kampanyası başlatan CarrefourSA ise, ocak ayında gıda ve gıda dışı ürün kategorilerinde 20 bin üründe yüzde 20’den yüzde 40’a varan indirimler uygulayacağını bildirdi.

Bugün bir duyuru yapan CarrefourSA’dan yapılan açıklamada,“Reyon fiyatı = Kasa fiyatıyla müşterimiz reyon ve kasada farklı fiyatla karşılaşırsa, müşteri için avantajlı olan fiyatı uyguluyoruz” denildi.

 

Şirket ayrıca, müşterinin sorun yaşadığı olası durumlarda ürün değişimi sağlayacağını, aynı ürünün tazesini ücretsiz olarak vereceğini, avantajlı fiyat garantisinde ise maliyet fiyatları yükselmeden reyon fiyatlarını değiştirmeyerek, tedarikçilerden gelen indirimleri de müşterilerin lehine fiyatlara yansıttıklarını duyurdu.

ŞOK MARKETLER’DE BİN ÜRÜNDE FİYATLAR SABİT

Bir diğer zincir olan ŞOK Marketler de, aralarında un, makarna, yağ, bakliyat, sebze-meyve ve deterjanın da yer aldığı 1000 üründe fiyatları ocak ayı buyunca sabitlediğini açıkladı.

Şirket, makarnadan pirince, bakliyattan una, çay-kahveden şekere, sıvı yağdan margarine, patatesten soğana bir evin temel ihtiyaçları arasından belirlenen 1000 üründe fiyatlar ocak ayı sonuna kadar sabitlediğini açıkladı.

 

HAPPY CENTER’DAN YÜZDE 20’YE VARAN İNDİRİM

Öte yandan Happy Center ise gıda ve gıda dışı ürünlerde indirime gittiklerini belirterek, yeni yılla birlikte gıda ve gıda dışı ürünlerde etiket fiyatlarını yüzde 10 ile 20 arasında düşürdüklerini duyurdu Şirket, et ve süt ürünlerinde ise arza bağlı olarak ilerleyen süreçte indirim yapabileceklerini de açıklamasına ekledi.