Altın & Gümüş

Bu haberi okumadan kuyumcunun paspasına bile basmayın! Altının 5 gün sonra geleceği rakam...

Vatandaşlar altının bundan sadece 5 gün sonra geleceği rakamı çok merak ediyorlar. Analistler de vatandaşları çok yakından ilgilendiren değerlendirmelerde bulundu. İşte o değerlendirmeler.... İşte burada devreye analistler girdi

Altın fiyatlarındaki düşüşün ardından vatandaşlar altın alıp almamaları konusunda tereddüte düştü. İşte burada devreye analistler girdi. Analistler kafası karışık ve kararsız vatandaşların beynini açacak çok önemli değerlendirmeler yaptı. 
 

ALTIN ALMAK İÇİN DOĞRU ZAMAN

Analistlere göre altın almak için doğru zaman. Çünkü altın fiyatları, FED tarafından açıklanacak faiz kararının ardından yeniden 1000 TL seviyelerine çıkabilir ve uzun süre o bantta demirleyebilir. İşte bu nedenle altın almak isteyenlerin şimdiden alması daha makul görülüyor.
 

ALTINDAKİ DİĞER GELİŞMELER

Altın almak isteyenlerin diğer gelişmeleri de yakından bilmesi gerekiyor. İşte altın fiyatlarıyla ilgili diğer önemli gelişmeler.... 

Gram altın fiyatı, 20 Haziran’dan bu yana ilk kez böyle bir hareketlilik yaşadı ve dün güne 989 TL seviyesinden başlayan gram altın, ons altının 1.670 dolar seviyesine kadar gerilemesiyle birlikte düşüşlerini hızlandırdı. Dün günü 990 TL seviyesinde tamamlayan gram altın, bu sabah 975 TL seviyesine kadar geriledi. Dolar kuru ise dün 18,36 TL seviyesine kadar çıkarak tarihi rekoruna bir adım daha yaklaşırken, altın ve para piyasaları Fed ve TCMB’nin faiz kararlarına odaklandı.

Fed’in 75 baz puanlık faiz artış kararı alacağına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor ancak Fed’in 100 baz puanlık artış yapacağına ilişkin beklentiler de %20’ye yükseldi. Fed Eylül ayı faiz kararını 21 Eylül’de açıklayacak. Diğer taraftan Ağustos’ta sürpriz bir şekilde politika faizinde 100 baz puanlık indirim uygulayan Merkez Bankası da 22 Eylül Perşembe günü TSİ 14.00’da faiz kararını açıklayacak. Merkez Bankası son olarak Ağustos ayında faizde indirim uygulayarak politika faizini %14’ten %13’e çekmişti. Piyasalarda TCMB’nin, Eylül’de faizi sabit bırakacağı beklentileri güçlendi.