29 / 07 / 2024

Bu hafta temettü ödeyecek 4 şirket! Yeni haftada hangi şirket ne kadar temettü verecek?

Bu hafta temettü ödeyecek 4 şirket! Yeni haftada hangi şirket ne kadar temettü verecek?

Borsa İstanbul'da temettü verecek şirketler pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki bu hafta hangi şirketler temettü verecek? İşte bu hafta temettü ödeyecek 4 şirket...


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Yatırımcıların gözdesi Borsa İstanbul’da BİST100 endeksi geçen hafta yüzde 2,37 değer kaybetti ve 10.891’den kapanış yaptı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre banka ve sınai sektör hisselerinde düşüş dikkat çekerken, halka arz endeksine dahil hisselerle beraber gayrimenkul yatırım ortaklığı ve çimento gibi sektörlerde ise pozitif ayrışma öne çıktı. 

YÜKSELEN VE DÜŞEN HİSSELER

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre geçen hafta BİST100 endeksine dahil hisseler arasında AGROT, CWENE ve ARCLK yüzd e21-yüzde 15 arası primle en fazla yükselen hisseler arasına adını yazdırdı. AKSA, ISCTR ve MAVI de yaklaşık olarak yüzde 15-yüzde 10 arası değer kaybı yaşayarak, en çok düşen hisseler oldu. 

Bu hafta temettü ödeyecek 4 şirket! Yeni haftada hangi şirket ne kadar temettü verecek?

ENDEKSTE DESTEK VE DİRENÇ

Paylaşılan detaylara göre BİST100’de bu hafta 11.000 psikolojik seviye ve 11.088 teknik direnç şeklinde takip edilecek. Aşağıda da 10.850-10.700 bandı ilk destek bölgesi şeklinde izleniyor. Konu ile ilgili olarak önemli açıklamalar yapan analistler, endekste 11.000 seviyesinin altında kalıcılık halinde satış baskısının devam edeceği uyarısı yapıyor.

BU HAFTA AÇIKLANACAK BİLANÇOLAR

Yatırımcıların gözde yatırım araçları arasında yer alan borsada 2. çeyrek bilanço sezonu geçen hafta TAV Havalimanları Holding (TAVHL) ile başlamıştı. Bu hafta beklenen büyük bilançolar da şu şekilde sıralanıyor: Akbank, Anadolu Hayat, Anadolu Sigorta, Arçelik, Garanti Bankası, OTOKAR, Türk Traktör, Yapı Kredi Bankası, Ak Sigorta, TOFAŞ Oto Fabrikaları (TOASO), TSKB ve TÜPRAŞ…

Konu ile ilgili olarak önemli açıklamalar yapan analistler büyük bankaların ve şirketlerin bu hafta gelecek bilançolarının endeksin yönü üzerinde de belirleyici olacağını belirtiyor. 

YENİ HAFTANIN TEMETTÜ ÖDEMELERİ

Tüm bunlar dışında diğer taraftan bu hafta temettü ödeyecek borsa şirketleri şu şekilde açıklandı: 

-Osmanlı Yatırım Menkul Değerler (OSMEN): Pay başına net 0,99 Türk Lirası
-ASTOR Enerji (ASTOR): Pay başına net 1,32 Türk Lirası
-AYEN Enerji (AYEN): Pay başına net 0,55 Türk Lirası
-LİLA Kâğıt (LILAK): Pay başına net 0,27 Türk Lirası

 

Ev sahibi-kiracı kavgasında sular durulmuyor! Artık evler kiraya verilmeyecek, olan yuva kurmaya çalışan gençlere olacak

Konut kredisi faiz oranları düşüyor mu? Ev sahibi olmak isteyenler dikkat!

İlber Ortaylı'dan TÜİK'in kira hesabına tepki: 5.800 TL kirayı küçük bir yerde bile zor bulursunuz!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön