Kent Haberleri

Bu ilde yaşayan belediye personeli ve dar gelirlilere toplu konut geliyor! Sakın kaçırmayın!

Çalışmalarına devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin belediye personeli ve dar gelirli aileler için uygulamaya aldığı 546 dairelik toplu konut projesinin temeli atıldı.Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, temel atma töreninde önemli açıklamalar yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ekonomik krizin her geçen gün derinleştiği, yoksulluğun ve dahası yoksunluğun arttığı bir dönemde bu değerli projeyi başlatmanın hem İzmir hem de belediye emekçileri için çok önemli bir adım olduğunu kaydetti

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin belediye personeli ve dar gelirli aileler için uygulamaya altığı toplam 546 dairelik toplu konut projesinin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, temel atma töreninde önemli açıklamalar yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ekonomik krizin her geçen gün derinleştiği, yoksulluğun ve dahası yoksunluğun arttığı bir dönemde bu değerli projeyi başlatmanın hem İzmir hem de belediye emekçileri için çok önemli bir adım olduğunu kaydetti. Tunç Soyer açıklamasında, belediyenin değerli emekçilerinin hayallerini gerçeğe dönüştürecek çok önemli bir projeyi başlattıklarını kaydederek, burada, 14 adet 10 katlı bloktan oluşan sosyal konut projesinin temelini attıklarını söyledi. Tunç Soyer açıklamasında bu projeyle aynı zamanda çalışanlar için bir yaşam alanı inşa ettiklerini de söyledi.

Tunç Soyer açıklamasında EGEŞEHİR Toplu Konut Projesinin önümüzdeki yıl yapımına başlayacakları Taş Vadi Yaşayan Parkı’nın tam başlangıç noktasında yer aldığını söyledi. Önceliklerinin güvenlik olduğunu söyleyen Tunç Soyer, proje kapsamında inşa edilecek her binada, depremlere karşı yapının durumunu sürekli takip edebilecekleri yapı sağlığı izleme sistemleri kurduklarını söyledi. 

Birgün'de yer alan habere göre, her bir detayı ince ince düşünerek, iki buçuk yılda tamamlayacakları bu projeyle personelin ve vatandaşların hak ettiği bir yaşam alanını burada kuracaklarını söyleyen Tunç Soyer, bu projeyle sadece inşa edilen yerleşke açısından değil, aynı zamanda İzmir Büyükşehir Belediyesi EGEŞEHİR şirketini canlandırmak için de büyük değer taşıdığını söyledi.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Ege Şehir geçmişte EVKA’lar ve Universiade konutları gibi kent belleğinde önemli yeri olan projeleri gerçekleştirmişti. Tunç Soyer, açıklamasında büyükşehir belediyesinin yeni vizyonuyla bu şirketi bir kere daha İzmir’in önemli aktörlerinden biri haline getirdiklerini dile getirdi.

BİR MUCİZEYİ BERABER GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

Söz konusu projenin anahtar teslimlerinin iki buçuk sene gerçekleştirileceğini söyleyen Tunç Soyer bir mucizeyi beraber gerçekleştirdiklerini de söyledi.

EMEKÇİLER BELKİ DE EN ZOR DÖNEMDE EV SAHİBİ OLACAK

EGEŞEHİR A.Ş Genel Müdürü Ekrem Tükenmez de konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada ülkedeki problemlerden en önemlisinin barınma problemi olduğunu söyledi. Emekçiler için barınma problemini ortadan kaldırmak bir ev sahibi olmanın çok zorlaştığını kaydeden Ekrem Tükenmez, "Buradaki arkadaşlar belki de en zor dönemde konut sahibi olacak. Bu Tunç Başkanın iradesi altında gerçekleşiyor. Yoksa bu ekonomik koşullarda bu şartlarda çözümler bulmak çok kolay değil” diye konuştu.

546 KONUT YAPILACAK

Proje kapsamında EGEŞEHİR A.Ş. tarafından toplamda 546 adet konut inşa edilecek. Toplu konutlar mevcut mevzuat ve yönetmeliklere uygun şekilde projelendirildi. Yine verilen detaylara göre, deprem güvenliği, iklim değişikliği ve sürdürülebilirlik konularına duyarlı çözümlerin yer alması da amaçlandı. Ayrıca söz konusu proje mekanik ve elektrik tesisat projeleri, A sınıfı enerji kimliği hedeflenerek tasarlandı. Çatı katı üzerinde blok ortak sıcak su ısıtıcısını destekleyecek güneş panellerinin kullanımı ve bina ortak alanlarının aydınlatma ihtiyacına katkı sağlaması hedeflenen fotovoltaik panellerin kullanımına da uygun projelendirildi. Blok teras çatısı kısmen yeşil çatı olacak olarak düzenlenecek.

Yine verilen detaylara göre, mimari proje 14 adet 10 katlı bloktan oluşacak. Söz konusu blokların 7 tanesi 3 oda 1 salon, 7 tanesi 2 oda 1 salon daire olacak. Projede yapılaşacak bina oturum alanı 6 bin 500 metrekare, yapısal peyzaj alanı 12 bin 300 metrekare ve bitkisel peyzaj alanı 17 bin 168 metrekare şeklinde planlandı.

TOKİ Bursa projesinde son dakika müjdesi! 509 yeni konutu aman kaçırmayın!

TOKİ o ildeki 15 arsayı 48 ay vadeyle satışa çıkardı! KDV'den muaf arsaları sakın kaçırmayın!

TOKİ İzmir projesinde son dakika! Tam 209 konutluk yeni proje geliyor! Sakın kaçırmayın!