Teknoloji

Bu iPhone'lar iOS 17 alamayacak!

Haziran'da Apple'dan iOS 17 güncellemesi almayacak iPhone modelleri açıklandı! Detaylar için tıklayınız... Yeni özellikler ve iyileştirmeler getiren güncellemelerle, şirketin bazı eski modelleri güncellemeleri desteklemiyor

Apple, önümüzdeki aylarda bir iOS 17 güncellemesi yayınlamayı planlıyor. Yeni özellikler ve iyileştirmeler getiren güncellemelerle, şirketin bazı eski modelleri güncellemeleri desteklemiyor. Peki hangi iPhone modelleri iOS 17 güncellemesini almayacak ve ne biliyoruz?Haberin detaylarına birlikte göz atalım.

Üç iPhone modeli, iOS 17 güncellemesi almayacak!

Her yıl olduğu gibi, Apple bu Haziran ayında da yeni güncellemeler yayınlıyor. Teknoloji devi, güncellemelerini WWDC'de (Apple Dünya Geliştiriciler Konferansı) tartışacak.

Şirket, güncellemedeki hemen hemen her şeyi sunacak ve bu konferansta tanıtımını yapacak. Ancak hepsi ilk güncellemeyle doğrudan yayınlanmayacak. Yıl boyunca yapılan güncellemelerle, kademeli olarak ortalama bir iPhone kullanıcısına sunuluyor. 

Bu arada Apple, bazı eski iPhone modellerinde iOS 17 güncellemesi desteğini de sonlandırdı. Uzun zamandır teknoloji ürünlerine yazılım desteği sağlamasıyla tanınan şirket, A11 Bionic işlemciden güç alan modellere yazılım desteğini sonlandıracak. iOS 17'yi almayan A11 Bionic işlemcili iPhone modelleri şunlardır:

Bloomberg'in Apple analisti Mark Gurman geçtiğimiz günlerde iOS 17 güncellemesinde büyük değişiklikler beklemenin haksızlık olacağını açıklamıştı. Bunun nedeni, Gürman'ın teknoloji şirketlerinin bu yıl sanal gerçeklik alanında yoğun bir şekilde çalıştıklarını ve öncelikli olarak buna odaklandıklarını söylemesi.

iOS 17 güncellemesinin en çok beklenen özelliği Apple Pay Later. Apple Pay Daha Sonra, satın alınanları altı haftaya böler ve faiz ödemez, böylece her satın alma işlemini yüklemenize yardımcı olur. Bu sayede iPhone kullanıcıları güvenli ve uygun bir ödeme yöntemi oluşturur. Yaklaşan yeni güncellemede beklenecek bir diğer özellik de iMessage için uçtan uca şifreleme.

Renault Clio'ya 0.99 faiz kampanyası! 4 Şubat 2023 fiyat listesi...
ABD istihdamı Bitcoin’i niye düşürüyor?
Satıştan kaldırılan iPhone 13 Pro çılgın indirimle BİM'de! 4 Şubat 2023 fiyat listesi...