Ekonomi

Bu kez altın değil asgari ücret için net rakam geldi! İslam Memiş bombayı patlattı! Asgari ücret tam bu kadar olacak!

Milyonlarca kişinin gözü 1 Ocak tarihinde açıklanacak olan asgari ücrete çevrilmişken, İslam Memiş asgari ücret için net rakamı açıkladı. İslam Memiş bombayı patlattı! Asgari ücret tam bu kadar olacak! Asgari ücretle ilgili, bir önceki tahmini 7250-7500 olarak paylaşan Memiş, tahminini değiştirme kararı aldı

Asgari ücret ile ilgili son dakika gelişmeler milyonlarca kişinin odağında yer alırken Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş, asgari ücretin ne kadar olacağını açıkladı. Asgari ücretle ilgili, bir önceki tahmini 7250-7500 olarak paylaşan Memiş, tahminini değiştirme kararı aldı. İslam Memiş bombayı patlattı, işte yeni asgari ücret tutarı...

Ocak ayına sayılı günler kalan Asgari ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını yarın gerçekleştirecek. En çok merak edilen konular arasında ise Türk-İş ve işverenler arasında ki pazarlık yer alıyor. 

Milyonlarca kişi sgari ücret ile ilgili açıklamaları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan beklerken İslam Memiş, asgari ücret ile ilgili tahmnilerini değiştirerek bombayı patlattı.

ASGARİ ÜCRET İÇİN RAKAM GELDİ!

Altın ve piyasa Uzmanı İslam Memiş, asgari ücret ile ilgili haziran ayında 7257 7500 lira arasında tahminlerde bulunmuştu. Sonradan tahminlerini değiştren Memiş, asgari ücretin  8000 TL veya daha üzerinde bir rakam olması gerektiğini belirtti. 

 

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN SON AÇIKLAMA BEKLENİYOR!

Asgari ücret ile ilgili 14 Aralık tarihinde komisyonun bir rakam belirlenmesi gerekirken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu tutarı bir miktar yukarı çekeceği söyleniyor. 

İslam Memiş, "Vatandaşlar her zaman Sayın Cumhurbaşkanından verilen rakamın üstüne bir rakam açıklamasını bekliyor. Ama bir yanda maliyet artışları, işverene yükü gibi durumlarda var. Örneğin asgari ücret yüzde 45'lik zamla 8,000 lira belirlendiğinde brüt ücret 9412 lira oluyor. Bunun işverene maliyeti ise 11059 TL. Asgari ücret yüzde 50 zamla 8250 lira olursa işverene maliyeti 11404 TL olur.”dedi.

Memiş, işverenin maliyet noktası ve EYT’nin gündemde olduğunun vurgusunu yaptı. İslam Memiş, ikisinin aynı anda olması durumunda maliyetin ciddi anlamda soru işaretleri oluşturduğunu söyledi.

1 Ocak 2023 asgari ücret zammını duyanın nutku tutuldu! Dedikleri tek tek çıkan İslam Memiş tahminini resmen değiştirdi

Asgari ücret toplantısından hemen önce kritik açıklama!

Kabine toplantısı sona erdi! Asgari ücret ne kadar olacak? İşte Cumhurbaşkanı’ndan ilk açıklama!