27 / 04 / 2024

Bu kişiler emlak vergisinden muaf olacak! Tek kuruş ödemeyecekler!

Bu kişiler emlak vergisinden muaf olacak! Tek kuruş ödemeyecekler!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kanunu ile beraber EYT’lilere emlak vergisi konusunda muafiyet müjdesi geldi. Buna göre, belirli şartlar kapsamında EYT’liler emlak vergisinden muaf olacak. İşte konuya ilişkin tüm merak edilenler...



Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kanunu ile beraber EYT’li konut sahipleri de emlak vergisinden muafiyet hakkı kazandı.

Peki, EYT’lilerin emlak vergisinden muaf olması için gereken şartlar neler? Hangi durumlarda emlak vergisinden muafiyet hakkı kazanılacak? İşte konu ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasasının yürürlüğe girmesinin ardından emeklilik bekleyen milyonlarca vatandaş EYT’den emekli oldu. Aynı zamanda, bu kişilere emlak vergisi muafiyeti müjdesi de geldi. Buna göre, belirli şartlar kapsamında EYT’liler emlak vergisinden muaf olacak. Fakat emlak vergisi muafiyetinin sağlanması için bazı şartlara uyulması gerekiyor.

 Bu kişiler emlak vergisinden muaf olacak! Tek kuruş ödemeyecekler!

İŞTE ARANAN ŞARTLAR

• Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek ev sahip olmak.

• Emeklilik maaşı alıyor olmak.

• Emekli olmasına karşın çalışıp aylık almıyor olmak (Engelliler, gazi, dul ve yetim maaşı alan kişiler hariç).

• Emekli olduktan sonra yeni bir ev satın almamış olmak.

 Bu kişiler emlak vergisinden muaf olacak! Tek kuruş ödemeyecekler!

BAŞVURULAR NEREYE YAPILACAK?

Öte yandan, emlak vergisinden muaf olmak için müracaatlar belediyelere yapılıyor. Müracaat konusunda gerekli olan birkaç belge bulunuyor. O belgeler şu şekilde sıralandı:

Emekli kimlik kartı, emekli maaş bordrosu ve bunun yanı sıra tapu fotokopisi.

Müracaat edecek kişiler bu haktan yararlanmak için emekli oldukları seneden sonraki yıl mart ayı sonuna kadar müracaatlarını yapabilecek. Örneğin 2023’de emekli olan vatandaşlar 2024 mart ayı sonuna kadar müracaatını yapabilecek. Müracaat eden vatandaşlar geriye dönük beş seneye kadar olan vergilerini ödeyebilecek.

Bunun yanı sıra, emlak vergisi muafiyetinden yararlanmak için emeklinin o konutta ikamet ediyor olması gerekmiyor. Müracaat edilecek konutta başka kiracının olması ya da boş tutulması fark etmiyor. Bu gibi durumlarda da vergi muafiyeti kapsamına alınıyor. Yalnızca kira gelirinden alınan vergi alınmaya devam edilecek. Konut sahipleri ev için emlak vergisini ödemeyecek.

SON DAKİKA! Balıkesir’de 4 şiddetinde deprem! Çevre illerden de hissedildi!

Deva Partisi Genel Başkanı Babacan’dan kentsel dönüşüm açıklaması: ‘Ranta izin vermeyeceğiz’

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce: ‘Konut sorunu, büyük bir krize dönüşmek üzere’


Geri Dön