Kent Haberleri

Bu köye taşınanlara tam 75 bin dolar verilecek! İşte şartları...

İsviçre'nin Albinen kasabasında nüfusu artırmak için kampanya başlatıldı. Kasabaya taşınanlara ortalama 75 bin dolar verilecek. İşte şartları... Deniz seviyesinden 1300 metre yükseklikteki bu kasabaya taşınan ailelere ortalama 75 bin dolar verilecek

İsviçre'nin Albinen kasabasınki nüfusun artırılması için kampanya başlatıldı. Deniz seviyesinden 1300 metre yükseklikteki bu kasabaya taşınan ailelere ortalama 75 bin dolar verilecek. Geleneksel dağ evleri, karlı beyaz zirveleriyle bilinen Albinen köyünde 2018 yılında sadece 238 kişi yaşıyordu.

Albinen kasabasın'daki insanlar iş bulma amacıyla kırsal bölgeleri terk ederek şehirlere yerleşmesi en büyük nedenler arasında yer alıyor.  2018 yılında başlatılan program sayesinde nüfusun yükselmesi bekleniyor.

4 KİŞİLİK AİLEYE 75 BİN DOLAR VERİLECEK!

Başlatılan kampanyaya göre dört kişilik bir aile baz alındığında; yetişkin başına 25 bin İsviçre frangı (510 bin TL), çocuk başına 10 bin İsviçre frangı (204 bin TL) daha verilecek. 4 kişilik bir aile için teşvik 70 bin İsviçre frangı (75 bin dolar - 1 milyon 428 bin TL) ediyor.

10 YIL BOYUNCA YAŞAMAK ŞART!

Albinen kasabasında yaşamak için en az 200 bin İsviçre frangı değerinde bir ev satın almak ya da inşa ettirmek ve sonrasında 10 yıl boyunca  bu kasabada  yaşamaya devam etme şartı bulunuyor.

Albinen'in, sessizliği, manzarası, hava kalitesi ve yıl boyunca saatlerce güneş ışığı alması kasabanın cazibesini artıran etkenler arasında yer alıyor. 

KÖYE TAŞINMA ŞARTLARI VAR MI? HERKES ALBİNEN'E TAŞINABİLİR Mİ?

Albinen kasabasında ikamet edecek kişilerin özellikle 45 yaşın altında olması gerekiyor. Öte yandan köye gelecek ailelerin, C oturma iznine sahip bir İsviçre vatandaşı olması gerekli şartların başında geliyor.

Bir AB veya Avrupa Serbest Ticaret Birliği ülkesi ya da ABD veya Kanada vatandaşı olan kişilerin anlaşma kapsamında teklif edilen parayı alması için İsviçre’de beş yıl yaşaması gerekirken, diğer ülkelerin vatandaşlarının ise on yıl boyunca sürekli olarak İsviçre’de yaşaması gerekiyor.

Süre dolmadan köyden ayrılanların aynı ücreti geri ödemeleri zorunlu tutuluyor. Albinen’de yaşamak için ve karşılığında teklif edilen parayı almak için sıkı kurallar yer alsa da İsviçre dünyanın en iyi eğitim sistemlerinden birine sahip olması  ve ülkede şiddet içeren suç oranı da oldukça düşük olması ön plana çıkıyor.

Yeni Zelanda'da dev kasaba 7,5 milyon dolara satılıyor!

ABD’de 3.85 milyon dolara satılık kasaba!