Kent Haberleri

Bu meyvenin ismi çok garip... Kimse tek seferde söyleyemiyor ama boşverin eken zengin oluyor malına mülk katıyor

Çiftçiler hangi meyvelerden daha fazla para kazanabileceğini araştırıyor. Bu meyveler arasında bir tanesi var adını söylemek oldukça zor ancak çiftçilere para kazandırmakta üstüne yok. İşte detaylar... Ancak bilmeden yola çıkanlar şu anda ne ekeceklerini merak ediyor

Çok sayıda vatandaş yeniden revaçta olması nedeniyle tarım faaliyetlerine yöneldi. Ancak bilmeden yola çıkanlar şu anda ne ekeceklerini merak ediyor. İşte çiftçilere para kazandıracak meyvelerin listesini yaptık. Bu meyvelerden bir tanesinin ismini söylemek oldukça zor ancak ekenlere paraya para dedirttmiyor. 

 

BLUEBERYY

Yaban mersini olarak da bilinen bir meyve türüdür. Türkiye ve Orta Doğu’da oldukça yoğun olarak kullanılmaktadır. Özellikle ilaç ve kozmetik sektörünün alıcı konumunda bulunduğu nadide meyveler arasında yer almaktadır.

Türkiye’de ilk kez Rize’de yetiştiriciliği yapılmıştır. Yaklaşık 20 yıldır ülkemizin Karadeniz ve Akdeniz bölgelerinde yetiştiriciliği başarılı bir şekilde yapılmaktadır. Ana alıcılarından biri de aktarlardır. Şifalı bitkiler sektörünün yakından takip ettiği meyve türleri arasında bulunuyor. Genel karışımlarda da yoğun olarak kullanılmaktadır.

Orhaneli Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu da bu meyvenin, sağlık ve gelir bakımından radikal gelişmelere imkan tanıyacak konumda olduğunu vurguladı.Marketlerde 1 kilogram yaban mersininin 150-180 liradan satıldığını kaydeden Bulgurlu, "Petrolden 20 kat daha değerli bir şey bulduk desek doğrudur. Sağlık açısından ise saymakla bitmez yararları var. Her türlü hastalığa direnci sağlayan çok önemli bir meyve olarak karşımıza çıkıyor." dedi.