30 / 04 / 2024

Bu şehirlerde hem bedava ev hem de bedava arsa dağıtılıyor! Tüm detaylar tek tek açıklandı!

Bu şehirlerde hem bedava ev hem de bedava arsa dağıtılıyor! Tüm detaylar tek tek açıklandı!

Amerika, Asya, Avrupa ve Türkiye gibi pek çok yerde milyonlarca kişi sonı zamanlarda sık sık gündeme gelen barınma krizi ile savaşırken, ABD'de kimi kasaba ve şehirlere taşınmak isteyenlere hem bedava ev hem de bedava arsa dağıtılıyor.



Asya, Amerika, Avrupa ve Türkiye gibi pek çok yerde milyonlarca kişi sonı zamanlarda sık sık gündeme gelen barınma krizi ile savaşırken, ABD'de kimi kasaba ve kentlere taşınmak isteyenlere hem bedava ev hem de bedava arsa dağıtılıyor. İşte konu ile ilgili olarak açıklanan o detaylar...

Konut fiyatları ABD'nin büyük kısmında rekor düzeylerde giderken, ipotek faizleri de halen yüksek seyretmeyi sürdürüyor.

Sözcü'de yer alan habere göre diğer taraftan bazı kasabalar, taşınacak olanlara düşük bedelle veya bedelsiz şekilde arazi veya konut teklif ediyor. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre çoğunlukla küçük nüfuslu Orta Batı kasabaları, gelecekteki sakinlerin ücretsiz şekilde bir konut ya da arazi edinmeleri için çeşitli programlar sunuyor. 

Bu şehirlerde hem bedava ev hem de bedava arsa dağıtılıyor! Tüm detaylar tek tek açıklandı!


İşte ABD'de taşınmak isteyenlere arazi ya da konut sunan 5 yer:

ELWOOD, NEBRASKA


Nebraska'nın Elwood şehri ticaret odasının Wheatfield Addition ismini verdiği bölgede ücretsiz olarak arsalar sunuyor. 1 dönümlük bu arsalar, alıcıların kendi konutlarını yapmalarına imkan tanıyan bir ev sahipliği programının parçası.

Pek çok kişinin gündeminde yer alan ücretsiz arsalar için potansiyel alıcıların konut tamamlandığında iade edilmek üzere 500 dolar depozito ödemeleri gerekli.

Elwood şehri ayrıca peşinat yardımı ve 25 bin dolara kadar olan inşaat maliyetlerinin yüzde 10'luk kısmını ödeme imkanı da sağlıyor.

LİNCOLN, KANSAS

Nüfusu 1200'ün altında olan Kansas eyaletinin Lincoln şehri üzerine konut inşa etmeleri koşuluyla sakinlerine konut arazisi sağlıyor. Paylaşılan detaylara göre 1300 ila 3 bin 250 metrekare arasında değişen her bir arsa; sokaklara, suya ve kanalizasyona erişimiyle de dikkat çekiyor. Ayrıca bu arsalar şehir merkezine, liseye ve hastaneye de yakın konumda yer alıyor.

Bu şehirlerde hem bedava ev hem de bedava arsa dağıtılıyor! Tüm detaylar tek tek açıklandı!

MANİLLA, IOWA

Iowa eyaletine bağlı Manilla kenti, nitelikli bireylere arsa sağlayan Sunrise Addition projesinin 2. aşamasında. Katılımcıların arazide bir konut inşa etmesi gerekiyor ve kent bunu da onlar için kolaylaştırıyor.

Verilen detaylara göre, ilk etapta elektrik bağlantı ücretlerinden feragat edilecek ve beş senelik yüzde 100 vergi indirimi de sağlanacak.


MANKATO, KANSAS


ABD Nüfus Sayımına göre Kansas'ın kuzeyinde bulunan ve nüfusu binin altında olan Mankato'da 26 konut arsası bulunuyor. Konutların en az 110  metrekare olması ve konutun inşasına arsanın alınmasının ardından ilk altı ay içinde başlanması gerekiyor.

MONESSEN, PENSİLVANYA

Wall Street Journal, 2021 yılında Monessen'deki konutların yüzde 10'unun terk edilmiş olduğunu bildirince kent bu konu ile ilgili olarak düğmeye bastı ve boş konutları satın almak isteyenlere teşvik verdi.

Belediye Başkanı Ron Mozer, Business Insider'a konu ile ilgili olarak verdiği demeçte, alıcıların mülkleri yenileme planlarını sunmaları durumunda yüksek miktarda vergi borcu bulunan boş evlerin borçlarının affedilebileceğini belirtti.

Ancak tüm bunlar dışında gerçekleştirilecek olan tadilatın vergi tutarının en az üç katı değerinde olması gerekli. 

 

Akbank Nisan 2024 yeni emekli promosyonunu duyurdu! Emeklilerin hesaplarına işte tam bu kadar yatacak! Sakın kaçırmayın!

Gram altın resmen fırladı! Altın yatırımcıları köşeyi döndü! Altın fiyatları ne kadar? 12 Nisan 2024 altın fiyatları

0.69 faizli konut kredisi hesaplama tablosu Nisan 2024! 500 bin,1 milyon ve 2 milyon TL'nin aylık taksiti ne kadar?


Geri Dön