04 / 05 / 2024

Bu şehirlerde ücretsiz arsa dağıtılıyor! Resmen açıklandı!

Bu şehirlerde ücretsiz arsa dağıtılıyor! Resmen açıklandı!

Hem nüfusu artırmak hem de kasabaları cazip hale getirmek isteyen bazı şehir yönetimleri ücretsiz olarak arsa dağıtmaya başladı. İşte konu ile ilgili detaylar...



ABD'nin bazı kentleri bölgeye olan ilgiyi artırmak ve ekonomiyi güçlendirmek amacıyla farklı bir yöntem için düğmeye bastı.

ABD'nin önde gelen medya kuruluşları arasında yer alan Business Insider, ABD'nin farklı eyaletlerinde bu uygulamaları başlattığını kaydederken ayrıca bireyler için en mantıklı seçenekleri de tek tek sıraladı. 

Sözcü'de yer alan habere göre ABD'nin bazı eyaletlerinde ücretsiz olarak tahsis edilen söz konusu arsalara konut inşa etme zorunluluğu getirilirken, inşaat maliyetleri ve düşük kredilerden de yararlanmak mümkün. Verilen detaylara göre bazı şehir yönetimleri söz konusu bu bölgeye gelenlere tam tamına 10 bin dolar verirken, bazıları da ücretsiz çocuk bakım hizmetleriyle nüfusunu artırmayı hedefliyor. 

Genel olarak düşük nüfuslu ortabatı kasabalarında söz konusu bu uygulamaların başlatıldığı kaydedildi. 

Bu şehirlerde ücretsiz arsa dağıtılıyor! Resmen açıklandı!

ELWOOD, NEBRASKA
Nebraska eyaletindeki Elwood'un ticaret odası, yaklaşık olarak 1.150 metrekare alana sahip arsaları ücretsiz şekilde dağıtma kararı aldı. Söz konusu arsalara sahip olanların bir konut yapmasının zorunluğu olduğu kaydedilirken, bu kişilerin bu konutlarda yaşaması da gerekli. Ayrıca bu arsaya sahip olabilmek için 500 dolarlık depozito talep edilirken söz konusu evin tamamlanmasının ardından da bu para geri veriliyor. Diğer bir taraftan inşaat maliyetleri için bazı kolaylıklar da sağlanabiliyor. 

LINCOLN, KANSAS
Toplamda 1.200 nüfuslu Lincoln'de üzerine konut yapılması şartıyla ücretsiz şekilde arsalar veriliyor. Tek katlı müstakil bir konut için minimum olarak 130 metrekarelik konutlar inşa edilmesi gerektiğini belirten yetkililer iki katlı konutlar için de söz konusu bu oranın daha yüksek olduğunu açıkladı. Ayrıca her konutta iki araçlık otopark olması da zorunlu kılındı. 

MANILLA, IOWA
Des Moines'in batısında yer alan Manilla'da da belirli kıstaslara göre ücretsiz olarak arsalar tahsis ediliyor.

MANKATO, KANSAS
Kansas'ın kuzeyinde yer alan Mankato'da ise ücretsiz şekilde verilecek olan toplamda 26 arsa bulunuyor. Mankato'nun ticaret odasında yazan detaylara göre katılımcıların önce bir mülakattan geçmeleri gerekli.

MONESSEN, PENNSYLVANIA

2010-2020 seneleri arasında nüfusunun yüzde 10'luk kısmını yitiren Monessen'de nüfusun yeniden artırılması için yeni bir yöntem uygulanıyor. Açıklanan resmi verilere göre söz konusu konutların yüzde 10'luk kısmının terk edilmiş olduğu kaydedilirken bunların yeniden konuta dönüştürüleceği açıklandı. 

 

Şu an adliyeler sadece kira davalarına baksa yine yıllarca bitiremez! 

Tapu sahipleri dikkat! Emlak vergisi 1. taksit ödemeleri ne zaman sona eriyor?

Konut, evlilik, doğal afet durumlarında birikmişin yüzde 50'si alınabilecek: BES'te yeni dönem 1 Temmuz'da başlıyor!


Geri Dön