27 / 04 / 2024

Bu şehirlerdeki konut kira fiyatları İstanbul'daki kiraların yarısı kadar! İşte kira fiyatlarının en ucuz olduğu iller..

Bu şehirlerdeki konut kira fiyatları İstanbul'daki kiraların yarısı kadar! İşte kira fiyatlarının en ucuz olduğu iller..

Ülke genelinde yaşam maliyetleri her geçen gün artarken, barınma en büyük sorun olarak gündemde yer alıyor. Yüksek konut kira fiyatları vatandaşların omuzlarında büyük yük haline geldi. Özellikle İstanbul'daki kiralar cep yakmaya başladı.



Yaşam maliyetleri her geçen gün artmaya devam ediyor.  Bu durum, özellikle büyük şehirlerde yaşayan kişiler için önemli bir sorun haline gelmeye başladı. Yiyecekten barınmaya kadar, büyük şehirlerde yaşayan vatandaşlar işin içinden çıkamaz hale geldi.

Özellikle yüksek konut kira fiyatları gündemde en çok yer alan konulardan biri olarak karşımıza çıkıyor. İstanbul'da konut fiyatları adeta fırlarken vatandaşlar kira fiyatlarının düşük olduğu illere veya memleketlerine göç etmeye başladı. Peki Türkiye'nin en ucuz illeri hangileri? Hangi illerde kira fiyatları en uygun? İşte merak edilenler...

TÜRKİYE'NİN EN UCUZ ŞEHİRLERİ HANGİLERİ?

Türkiye'nin enucuz şehirleri, Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan, Mardin, Batman, Şırnak, Siirt Hatay olarak açıklandı. Bu illerde hem yaşam maaliyetleri hem de konut kira fiyatları büyükşehirlere göre daha ucuz.

Bu şehirlerdeki konut kira fiyatları İstanbul daki kiraların yarısı kadar! İşte kira fiyatlarının en ucuz olduğu iller..

KONUT KİRA FİYATLARI İSTANBUL'DAKİ KİRALARIN YARISI KADAR! 

Bu şehirlerde, bir ev kiralamak, İstanbul'da bir ev kiralamaktan yaklaşık iki kat daha ucuzken,  gıda fiyatları, büyük şehirlere göre daha düşük. Ulaşım maliyetleri de, büyük şehirlere göre daha uygun olan bu şehilerde yaşam maliyetleri oldukça düşük. Eğitim ve sağlık hizmetleri, devlet tarafından ücretsiz olarak sağlandığından, bu şehirlerde bu ihtiyaçların maliyeti de daha düşük olmakta.

Bu şehirlerin ucuz olmasının altında farklı nedenler yer alıyor. Bunlardan biri  bu şehirler, genellikle büyük şehirlere uzak konumda yer alıyor. Bu nedenle, ulaşım maliyetleri daha düşük. Ayrıca, bu şehirlerde nüfus yoğunluğunun düşük olması da konut fiyatlarının ve konut kira fiyatlarının düşük olmasında etkili oluyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan fahiş kiradan şikayet eden vatandaş için 'TOKİ'den ev verin' dedi!

Sahte ilanları engelleyen düzenlemenin devreye girmesi Bursa'da konut fiyatlarını düşürdü!

Gayrimenkul İktisatçısı açıkladı! Konut almanın mı, satmanın mı zamanı? Fiyatlardaki düşüş kiralara yansır mı?

Geri Dön