Kent Haberleri

Bu tarihlerde çalışan asgari ücretliler acilen baksın! 1.168 TL ek ödeme verilecek!

Ramazan Bayramı'nda tatil yapamayan ve çalışmak zorunda kalan bazı vatandaşlar, bu çalışmanın karşılığında mesai ücreti alıp alamayacaklarını merak ediyorlar. Aşağıda konuyla ilgili detaylar yer alıyor. Bayramda çalışanlar ise mesai ücreti alıp alamayacakları konusunda merak içindeler

Bayram dönemlerinde tatil yapmak ya da seyahat etmek isteyen birçok kişi olduğu gibi, maalesef birçok vatandaş da işleri nedeniyle bayram yapamayarak çalışmak zorunda kalıyor. Bayramda çalışanlar ise mesai ücreti alıp alamayacakları konusunda merak içindeler. Aşağıdaki haberimizde konuya ilişkin detaylar yer almaktadır.

BAYRAMDA ÇALIŞANLAR NE KADAR MESAİ ÜCRETİ ALACAK? BAYRAMDA ÇALIŞAN İŞÇİNİN ÜCRETİ NASIL HESAPLANIR? EK ÇALIŞMA ÜCRETİ HESAPLAMA

Resmi tatillerde resmi kurumlar kapalı olacak ancak özel sektör çalışanları tatillerde de çalışmaya devam edebilirler. Tatil günlerinde çalışanlar fazla mesai yaparak ek ücret alabilirler. Bu nedenle, tatilde çalışanlar kaç saat fazla mesai yapar ve resmi tatillerde çalışanlara nasıl ücret ödenir? Fazla mesai ücretinin nasıl hesaplandığını öğrenmek için aşağıdaki haberimize göz atabilirsiniz.

Bayram dönemlerinde fazla mesai ücreti hesaplamak için net maaşınızın 30'a bölünmesi ve sonuç olarak elde edilen sayının 2 ile çarpılması gerekiyor.

Örneğin, asgari ücretli bir çalışan bayramda günlük brüt 333,6 Türk Lirasından fazla mesai ücreti alıyor. Bu da tatil sezonunda asgari ücretliye 1.168 Türk Lirası ödeneceği anlamına geliyor. Ancak bu tutardan, çalışanın sigorta priminin %15'i ve ücret vergisinin %15'i kesilir. Vergi oranları, çalışanın vergi sınıfına göre farklılık gösterebilir. Eğer işçilerin %15 vergi oranına tabi olduğu varsayılırsa, tam zamanlı bir asgari ücretlinin net ödemesi 846 Türk Lirası olacaktır.

BAYRAM MESAİ YAPMAK ZORUNLU MU?

Resmi iş günlerinde izin hakkınızın olup olmadığı, toplu iş sözleşmeniz veya iş sözleşmenizde belirtilir. Tatil dönemlerinde çalışmak için iş sözleşmenizde tatil çalışması zorunluluğu belirtilmediği sürece, çalışanın onayı gereklidir.

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN BİTECEK?

Ramazan Bayramı arifesi, 20 Nisan Perşembe gününe denk geliyor. Bayram tatilinin ilk günü ise 21 Nisan Cuma günü başlıyor ve toplam üç gün sürecek. Bayram tatili, 24 Nisan Pazartesi günü sona erecek.

Eğer hafta içi çalışan bir işçi, bayram tatili gününe denk gelen bir iş gününde çalışmak zorunda kalırsa, normal günlük ücretinin 2,5 katı kadar ücret ödenir. Resmi tatillerde çalışan işçilere ise her iş günü için iki günlük ücret ödenir.

İndirim rüzgarı ayçiçek yağına da uğradı: Migros'ta 5 litrelik ayçiçek yağı fiyatı düştü!
Aile Destek Programı Nisan 2023 müjdesinden çocuklu ailelere son dakika! 1.900 TL parayı anında kapacak!
Dev bankanın yaptığı rekor altın tahmini piyasaları derinden sarstı: 2.500 dolar olacak!