03 / 05 / 2024

Bu uygulamaya rağbet çoğalıyor! 6 günde 500.000 indirmeye ulaştı

Bu uygulamaya rağbet çoğalıyor! 6 günde 500.000 indirmeye ulaştı

OpenAI'nin ChatGPT uygulaması, bugünün 11 küresel pazara daha yayılmasından önce yalnızca ABD ve iOS olmasına rağmen muhteşem bir başlangıç ​​yaptı. Uygulama zekası sunucusu data.ai aracılığı ile yapılan yeni bir analize göre, uygulama lansmanından bu yana ilk altı günde yarım milyon indirmeyi çokta



Bu, onu hem bu sene hem de geçen sene süresince en yüksek performanslı yeni uygulama sürümlerinden biri olarak sıralıyor ve sadece Şubat 2022'de Trump destekli Twitter klonu Truth Social'ın gelişiyle zirveye ulaştı.

AI sohbet botlarına has tüketici isteği çoğalttıkça, kendilerine "ChatGPT" veya "AI chatbot" adını veren diğer üçüncü taraf uygulamaları App Store'u doldurdu. Bunların çoğu, tüketicileri yapay zekalarına erişmek için pahalı üyelikler için ödeme yapmaları için kandırmaya çalışan esasen sahte yazılım olsa da, en iyi uygulamalardan oluşan birleştirilmiş bir grup, yine de milyonlarca tüketici masraflarını çekmeyi başardı. AI chatbot uygulamalarındaki bu rekabet sahası, resmi bir ChatGPT uygulamasının çekiş kazanması için daha güç bir pazar oluşturabilirdi. Ama meydana gibi, durum böyle değildi.

Bu uygulamaya rağbet çoğalıyor! 6 günde 500.000 indirmeye ulaştı

OpenAI'nin ChatGPT uygulaması, diğer popüler yapay zeka ve sohbet robotu uygulamalarının yanı sıra OpenAI'nin GPT-4 teknolojisinin ilk önemli üçüncü taraf entegrasyonlarından bazılarını sunan Microsoft'un Bing ve Edge uygulamaları da dahil edilmek üzere rakiplerinin çoğundan daha iyi verim gösterdi .

Bing ve Microsoft Edge, ilk çıkışlarında ChatGPT'ye olan ilgiden kesinlikle fayda sağlasalar da, Şubat ayındaki en iyi beş günlük dönemlerinde iOS ve Android'de sırasıyla 340.000 ve 335.000 indirme gördüler, OpenAI'nin ChatGPT uygulaması, ilkinde 480.000 yükleme gerçekleştirerek onları kolaylıkla geride bıraktı. Uygulamanın yalnızca iOS'ta olduğu ABD lansmanından beş gün sonra.

Bu uygulamaya rağbet çoğalıyor! 6 günde 500.000 indirmeye ulaştı


Geri Dön