28 / 04 / 2024

Bu yıl perdelere geleneksel çizgiler hakim olacak

Bu yıl perdelere geleneksel çizgiler hakim olacak

Bir evin en önemli tamamlayıcısıdır perdeler. Özellikle dışarıdan bakıldığında evin perdeleri yoksa o eve tam anlamıyla ev denmez



Bu yüzdendir ki modada ve ev dekorasyonunda trend neyse o perdelere de yansır. Türk markalarının yurtdışında tanıtılması amacıyla başlatılan Turquality projesi kapsamındaki firmalardan Elvin Tekstil'in Genel Müdürü Osman Canik, bu yıl perdelerde klasik ve modernin yanı sıra, etnik unsurların kendini hissettireceğini söyledi.

Koyuluktan arınma dönemi başlıyor
Dekorasyonun tarzına göre modernize edilmiş, tarihsel çizgilerin artış gösterdiğine dikkat çeken Canik, şöyle konuştu: "Klasik tarz, özellikle koyu renklerinden arınıp, pudra tonlarında, ferahlık ve mekanlarda derinlik sağlıyor. Sentetik dokuların yerini doğal elyaflarla tasarlanan yumuşak dokulu perdeler alarak, gerek iç gerek dış mekan giydirmelerinde popüler."

Keten ve pamuk ön planda
Canik, 2010- 2011'de naturel görünümlü keten, pamuk gibi doğal elyaflardan imal edilmiş sade görünümlü ürünlere bir ilgi olduğunu dile getirdi. Taş, toprak, krem ve kahve yanında cıvıl cıvıl renkler de moda.

50 ülkeye ihracat yapıyor
Elvin Tekstil olarak 50 ülkeye ihracat yaptıklarını, krizle birlikte Avrupa pazarındaki daralmayı Doğu'daki yeni pazarlara yönelerek dengelediklerini kaydeden Canik, şu an hali hazırda 5 yıldızlı Bursa Çelik Palas Hotel ve Las Vegas'te bir otel projeleri olduğunu söyledi. Canik, Traders Hotel Manilla, Filipinler. Bellagio Hotel, Las Vegas, ABD. Kazakistan Cumhurbaşkanlığı Sarayı, Almaata Fairmonth Hotel, Abu Dhabi otellerine de perde projeleri yaptıklarını söyledi.
Sabah Emlak


Geri Dön