Ekonomi

Bu yıllar arası emekli olanlar dikkat! Eğer bu şartı yaparsanız 1300 TL maaşa zam gelecek!

Gündemde uzun süredir tartışılan İntibak zammı için son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. İntibak zammına ilişkin merak edilenler haberimizde yer alıyor...200 TL ile 1

Söz konusu yıllarda emekli olan SSK ve Bağ-kur emeklilerinin maaşlarına yapılacak intibak zammı ile birlikte, emekli maaşlarının 1.200 TL ile 1.300 TL arasında artacağı öngörülüyor. Bu konuda emekliler tarafından büyük bir beklenti söz konusu ve intibak zammının en kısa sürede hayata geçirilmesi bekleniyor. İşte detaylar...

 

İntibak yasası yürürlüğe girecek mi?

Emekli vatandaşlar, 2023 yılı Ocak ayı itibariyle zamlı maaşlarını almaya başladılar. Ancak intibak yasası bekleyenler hala endişeli bir bekleyiş içerisindeler. Bazıları sevinirken bazıları hala net bir açıklama bekliyor. 
Meclis'in aldığı kararlar ve intibak yasası konusu hakkında yeni gelişmeler yaşanıp yaşanmayacağı ise Ankara kulislerinde konuşuluyor. İntibak yasası hakkında konuşulan iddialara ilişkin Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya açıklamalarda bulundu. Yakın gelecekte konu hakkında yeni gelişmelerin olup olmayacağı merakla bekleniyor.

 

SGK uzmanı açıkladı

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya tarafından yapılan açıklamaya göre, 2011 yılında çıkarılan 6111 sayılı intibak yasasıyla, 2000 yılı öncesinde emekli olan vatandaşların maaşı 2000 yılı sonrasında emekli olan vatandaşların maaşı ile ters orantıda kalmıştı. Bunun nedeni ise aylık bağlama oranlarındaki farklılıklardı. Bu durumun fark edilmesi üzerine yasal düzenleme yapılması gerektiği görüşü benimsenerek intibak yasası çıkarıldı.
2011 yılında çıkarılan intibak yasasıyla birlikte, 2000 yılı öncesi emekli olan vatandaşlara ilave zam yapıldı. Maaşlara yapılan zam oranı ise 150 TL ile 350-400 TL arasında değişti. Bu sayede 2000 yılı öncesi emekli olan vatandaşlar da diğer emeklilerle aynı düzeyde bir maaş almaya başladılar. Ancak, 2000 yılı sonrasında emekli olan vatandaşlar için hala intibak yasası çıkarılmamış olup, bekleyişleri devam etmektedir.

Sonuç olarak;
2000 yılı öncesi ve sonrası emekliler arasındaki maaş farkının azaltılması için alınan kararın ardından 2023 yılında yapılan yeni zamlarla birlikte bu farkın tam tersi bir durum ortaya çıktı. Yeni zam ile birlikte 2000 yılı sonrası emekli vatandaşlar daha az, 2000 öncesi emekli olan vatandaşlar ise daha fazla maaş almaya başladı.
Ancak intibak yasası gündemi hala meşgul etmekte. Söz konusu yasayla birlikte emekli maaşları arasındaki açığı kapatacak olan 1.200 TL ile 1.300 TL arasındaki intibak zammı beklentisi devam etmektedir.

Asgari ücrete ara zam müjdesi! Rakamlar peş peşe hesaplandı! Çalışan, memur, emekli herkes baksın: Yeni zamlı maaşlar...

Aile Bakanlığı tarafından yapılan tüm ödemelere zam geldi! Acil bakın!

Memur ve emekli maaşlarında yeni gelişme! Beklenen olmadı