Kent Haberleri

Bu yöntemler ile elektrik faturalarınızı hemen şimdi 200 TL düşürün!

Elektrik faturalarında 200 TL tasarruf ettiren formül bulundu. Bu yöntemlere dikkat edenler önemli ölçüde daha az ödeyeceklerdir. İşte hayat ve para kurtarmanın bu harika yolları... Enerji tasarrufu uygulamaları yaparak ay sonunda faturanızdan tasarruf edebilirsiniz

Elektrik faturalarını düşürmek ve elektrik tasarrufu yapmak için çeşitli önlemler almak çok önemlidir. Enerji tasarrufu uygulamaları yaparak ay sonunda faturanızdan tasarruf edebilirsiniz. Bu yöntemler çok değerli ama özellikle son zamanlarda elektrik fiyatlarına yapılan zamlardan sonra elektrik faturanızı düşürecek ve tasarruf etmenizi kolaylaştıracak bu yöntemleri dikkate alın...

 

Elektrik faturanızı önemli ölçüde azaltmak için kullanmanız gereken bazı yöntemler vardır. İşte elektrik tasarrufu yapıp faturanızı düşürmenin yolu...

Kullanılmayan tüm ışıkları kapatmak, elektrik faturanızı düşürmenin en önemli adımlarından biridir.

Enerji verimliliği sağlamak için enerji tasarruflu ışık kaynaklarına geçiş gereklidir. Enerji tasarruflu lambalar bu dönemde tercih edilen malzemelerden biridir.

Kullanılmayan cihazlar fişten çekilmelidir.

Sıcak su depolarının ve borularının izolasyonla kaplanması da önemli bir işlemdir.

Elektrik tasarrufu için buzdolabının 3-5 derecede çalıştırılması çok önemlidir. 

Ayrıca elektrik faturalarınızı ödemekte zorlanıyorsanız Aile Bakanlığı'ndan elektrik desteği alabilirsiniz....

 

Elektrik Tüketim Desteği Yardım Programı Nedir?

3294 ve 2022 sayılı Kanunlar kapsamındaki düzenli sosyal yardım programlarından faydalanan ihtiyaç sahibi haneleri kapsayan bir yardım programıdır.

 

Bu yardım programından kimler faydalanabilir?

Söz konusu destek programından, SYD Vakıfları tarafından 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu ve 2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun kapsamında; düzenli merkezi yardım ve aylıklara (Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı (EVEK), Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı (MAAY), Öksüz/Yetim ve Asker Çocuğu Yardım Programı (ÖYAÇ), Şartlı Eğitim - Şartlı Sağlık Yardım Programı (ŞESY), Çoklu Doğum Yardım Programı, Kronik Hastalık Yardım Programı, Engelli Aylıkları, Yaşlı Aylığı, Engelli Yakını Aylığı, Silikozis Aylığı)ilişkin hak sahipliği belirlenen ve bu hak sahipliği devam eden haneler faydalandırılmaktadır.

 

Ödeme zamanı, ödeme miktarı ne şekilde yapılır?

Ödemeler aylık yapılmakta olup ETD programı kapsamında;

1-2 kişilik muhtaç hanelere aylık (75 kilovatsaat) 130,09 TL,

3 kişilik muhtaç hanelere aylık (100 kilovatsaat) 173,46 TL,

4 kişilik muhtaç hanelere aylık (125 kilovatsaat) 216,82 TL,

5 ve daha fazla kişilik muhtaç hanelere aylık (150 kilovatsaat) 260,19 TL

kadar aylık destek verilmektedir.

Herhangi bir kuruma başvuru yapılmasına gerek olmayıp; hak sahiplerinin Kimlik Kartı ve elektrik faturası ile PTT şubesine gitmesi yeterlidir.

Realme GT Neo 5'in tanıtımı gerçekleşti! 10 Şubat 2023 fiyat listesi...
Satıştan kalkan iPhone 11 yeniden BİM`de! 9 Şubat 2022 fiyat listesi...
Kahramanmaraş depremi için seneler önce uyaran Prof. Naci Görür'den yürek hoplatan açıklama! Risk en çok oralarda arttı!