29 / 04 / 2024

Buca metrosunun ihalesi için tüm engeller kaldırıldı!

Buca metrosunun ihalesi için tüm engeller kaldırıldı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Mart ayı birinci olağan meclis toplantısında Buca metrosunun uluslararası ihaleye çıkması için tüm engellerin ortadan kaldırıldığını dile getirdi. 



İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Mart ayı birinci olağan meclis toplantısında ulaşım projelerine ilişkin açıklamalarda bulunan  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,  Buca Metrosu için hiç bir engel kalmadığını, oluşturulan konsorsiyumun uluslararası ihale için çalışmasını sürdürdüğünü belirtti. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre; Başkan Soyer, Narlıdere Metrosu'nun ilk tünelinde de ışığın göründüğünü söyledi.

Başkan Soyer konuşmasında “Hat 7,2 kilometrelik iki tünelden oluşuyor. Buraya biraz da o nedenle gecikerek geldim. İlk tünelde ışığı gördük. Tünel açıldı. Çok büyük bir heyecanla, çok büyük bir gururla arkadaşlarımla orada, o anı paylaştım. Bunu da şu an sizlerle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Gerçekten bu çok anlamlı bir an çünkü TBM ile ilk kez açılan bir tünel söz konusu. Ben de arkadaşlara 'Tünel bittiğinde o tünelde koşacağım' diye söz vermiştim. İnşallah betonlaması da bittiğinde onu yapacağız” dedi.

Buca metrosunun ihalesi için tüm engeller kaldırıldı!

İkinci tünelin de en geç Temmuz ayına kadar açılacağını duyuran Tunç Soyer, takvimin öngörüldüğü gibi işlemeye devam ettiğini, pandemi koşulları ile 30 Ekim İzmir depreminin metrodaki çalışma hızını etkilemediğini belirterek 2022'nin sonuna doğru Narlıdere Metrosu'nun hizmete gireceğini açıkladı. 

Buca Metrosu için de uluslararası ihaleye çıkmak için önlerinde engel olmadığını dile getiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Buca Metrosu için hazırlığımız ve bunun için oluşturduğumuz bir konsorsiyum vardı. Ancak Sayın Cumhurbaşkanı’nın onayıyla ilgili bir talebimiz oluşmuştu çünkü bir yıl için öngörülen Hazine onayının süresi dolmuştu. Bugün onun onayı da geldi. Bu nedenle Sayın Cumhurbaşkanımıza da buradan şükranlarımızı sunuyoruz. Teşekkür ediyoruz. Bir yandan Buca Metrosu ile ilgili hiç bir engel kalmadı artık. Öngördüğümüz şekilde uluslararası ihale gerçekleşecek. Konsorsiyum ihale çalışmasını sürdürüyor” dedi.

Üçyol-Buca Metrosu için İzmir Büyükşehir'in Hazine garantisiz dış kredi izni uzatıldı!


Geri Dön